משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודההפחתה במשרה לפני מוגבלות

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

הפחתה במשרה לפני מוגבלות

מיכ
מיכלי

כתבתי לך על עבודתי כמזכירה וכסייעת במשרה מלאה שלאחר תקופה היה לי קשה מבחינה פיזית לעבוד כסייעת ובעבודה אמרו לי שאביא מכתב מרופא תעסוקתי ואם אביא אוכל לנצל את ימי המחלה עד תום או לבקש מכתב פיטורין..בינתיים עבדתי כמזכירה בחצי משרה ואת החצי השני ביקשתי שיקחו מימי החופש שלי כדי שאוכל לקבל תשלום מלא עד שאביא אישור מרופא תעסוקתי..בינתיים שחיכיתי לאישור גיליתי שהורידו לי את המשרה לחצי למרות שידעו שאני מחכה למכתב מהרופא התעסוקתי..במשכורת של החודש לא אוכל לקבל תשלום מלא אלא על חצי משרה..אמרו שלא אקבל על ימי החופש כי הם משלימים לי את המשרה ואני עכשיו במשרה חלקית..שאלתי היא האם הם יכולים לעשות זאת בלי ליידע אותי

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו

אם היו לך ימי מחלה ואישור מחלה, היה על המעסיק להפחית מימי מחלה. אם לא היה לך אישור מחלה ולא עבדת, המעסיק לא היה אמור לשלם לך בגין ימים אלו.