לידור

השלמת שעות עבודה על חשבוני וצמצום שעות עבודה

היי, 1. אני עובד בשירות לקוחות , ולאחרונה המעסיקה שלי החליט שבגלל שלא באמת יצאתי לשירותים והלכתי לסידורים וכביכול "גנבתי " שעות למערכת אז היא אמרה לי שאני אצטרך להשלים את השעות האלו בסוף יום על חשבוני . האם זה בכלל מותר לבקש מעובד להשלים שעות על חשבונו ללא כניסה לשעון הנוכחות ? הכוונה אם אני מסיים ב 17:00 אז יוציאו אותי מהשעון ואני ישלים את כל השעות שכביכול לטענתם "גנבתי " להם בחינם ללא כסף. 2. דבר נוסף, האם אני חייב לעדכן את המעסיקה שלי שיצאתי לשירותים ואני חורג מהזמן הפסקה שמגיע על כל שעה בחוק שזה 5 דקות לכל שעת עבודה? היא טוענת שאני צריך לעדכן אותה ברגע שאני מתעכב יותר מ 5 דקות וזה מצד אחד לא נעים כי זה פוגע בפרטיות והרי יציאה לשירותים לא צריכה להיות מעניינת אותה היות וזה אישי ופרטי 3. החליטו לצמצם לנו את שעות העבודה לתת לנו חופש בשבוע אך יש נציגים יותר "טובים" שהם עובדים כל השבוע ללא חופש בכלל ( ולא נשים בהיריון או שחזרו לעבודה) , האם אפשר לעשות בנוגע לזה כי ישנה אפליה ולא כל כך נעים שזה ככה .

עו"ד אורנה שמריהו

לגבי הפסקות לשירותים, הינן אמורות להיות קצרות. אינך יכול לצאת לסידורים מבלי לעדכן את המעסיק. מעקב אחר השירותים מהווה פגיעה בפרטיות.