משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודההשלמת שעות עבודה על חשבוני וצמצום שעות עבודה

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

השלמת שעות עבודה על חשבוני וצמצום שעות עבודה

ליד
לידור

היי, 1. אני עובד בשירות לקוחות , ולאחרונה המעסיקה שלי החליט שבגלל שלא באמת יצאתי לשירותים והלכתי לסידורים וכביכול "גנבתי " שעות למערכת אז היא אמרה לי שאני אצטרך להשלים את השעות האלו בסוף יום על חשבוני . האם זה בכלל מותר לבקש מעובד להשלים שעות על חשבונו ללא כניסה לשעון הנוכחות ? הכוונה אם אני מסיים ב 17:00 אז יוציאו אותי מהשעון ואני ישלים את כל השעות שכביכול לטענתם "גנבתי " להם בחינם ללא כסף. 2. דבר נוסף, האם אני חייב לעדכן את המעסיקה שלי שיצאתי לשירותים ואני חורג מהזמן הפסקה שמגיע על כל שעה בחוק שזה 5 דקות לכל שעת עבודה? היא טוענת שאני צריך לעדכן אותה ברגע שאני מתעכב יותר מ 5 דקות וזה מצד אחד לא נעים כי זה פוגע בפרטיות והרי יציאה לשירותים לא צריכה להיות מעניינת אותה היות וזה אישי ופרטי 3. החליטו לצמצם לנו את שעות העבודה לתת לנו חופש בשבוע אך יש נציגים יותר "טובים" שהם עובדים כל השבוע ללא חופש בכלל ( ולא נשים בהיריון או שחזרו לעבודה) , האם אפשר לעשות בנוגע לזה כי ישנה אפליה ולא כל כך נעים שזה ככה .

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו

לגבי הפסקות לשירותים, הינן אמורות להיות קצרות. אינך יכול לצאת לסידורים מבלי לעדכן את המעסיק. מעקב אחר השירותים מהווה פגיעה בפרטיות.