בני הלפרין

חיסון קורונה עובדת זרה

חמותי שגרה בדיור מוגן מעסיקה עובדת זרה שגרה איתה שנים רבות. עובדת זו אלרגית ונושאת איתה אפיפן כל הזמן. בגלל מצבה הרפואי הזה אינה יכולה להתחסן (בהוראת רופא) למרות שבמצב רגיל היתה רוצה להתחסן. הנהלת הדיור המוגן נתנה לה אולטימטום שאם אינה מתחסנת עליה לעזוב מיד את המקום ולא תוכל לטפל בחמותי שם וכתוצאה מכך חמותי תישאר ללא מטפלת. שאלתי האם מותר לדיור מוגן לנקוט בצעד שרירותי כזה. ומה עלינו לעשות במצב זה. תודה מראש.

עו"ד אורנה שמריהו

כיום אין בחוק חובת חיסון, אך נוכח העובדה שמדובר על בית אבות ובו קשישים שהינם בעלי סיכון רב, בית האבות מבחינתי יכול לכפות את אי הכנסת העובדת הזרה לבית האבות.