משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהשעות נוספות גלובליות בהריון

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

שעות נוספות גלובליות בהריון

אבי
אבישג

שלום אני בהריון ושבוע הבא אני נכנסת לחודש חמישי וכידוע מהחודש החמישי אסור למעסיק להעסיק בשעות נוספות. אני מקבלת משכורת גלובליות שמורכבת מ"שכר יסוד" ומ"שעות נוספות גלובליות" ובחוזה שלי מצוין ששכר היסוד והשכר על השעות נוספות הגלובליות יהוו ביחד את "המשכורת" כהגדרתם. וגם בתלוש שכר היום עבודה מחושב לפי המשכורת הכוללת כמו כן כל ההפרשות שלי מהמשכורת הם מהשכר הכולל (היסוד +השעות הנוספות) וגם בנוסף אין לי בחוזה מינימום של שעות נוספות שאני חייבת לעמוד בהם רק מקסימום של שעות נוספות . השאלה אם אני מסרבת לעשות שעות נוספות (כי קשה לי בהריון ) האם המעסיק יכול להוריד לי את הרכיב של השעות נוספות הגלובליות או שזה נחשב פגיעה בהיקף הכנסה? אני אציין גם שאני לא רוצה להוריד את את היקף המשרה אלא להישאר מאה אחוז משרה רק ללא השעות הנוספות.

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו

על מנת להשיב על שאלתך, יש לבחון האם מכל השכר משולמים לך הפרשות פנסיוניות, והאם ביצעת שעות נוספות.

RE:RE:
אבי
אבישג

זה החלק של השכר בחוזה: בתמורה למילוי התחייבויותיך, הצהרותיך ותפקידך עפ"י הסכם זה, במלואן ובמועדן, מתחייבת החברה לשלם לך בגין עבודתך במשרה מלאה שכר חודשי בסך של xxxx ש"ח ברוטו לחודש ("שכר היסוד"). ככלל, החברה אינה מעוניינת ואינה מעודדת עבודה מחוץ לשעות העבודה הרגילות. יחד עם זאת, ייתכן שמעת לעת תידרש לעמוד לרשות העבודה בשעות נוספות, בלתי שגרתיות וחריגות, ומעבר לימי העבודה הרגילים בחברה, ככל שהדבר יידרש, לרבות בשעות ובימים חריגים וזאת בהיקף של עד 60 שעות נוספות לחודש, ובשל כך תהיה זכאי גם לתמורה חודשית גלובלית בגין עבודה בשעות נוספות או בימי עבודה חריגים בסך של xxxx ש"ח ברוטו לחודש ("התמורה בגין שעות נוספות"). שכר היסוד והתמורה בגין שעות נוספות מוגדרים יחדיו "המשכורת". התמורה שתשולם לך כמפורט בפרק זה, מהווה תמורה מלאה, סופית ומוחלטת עבור עבודתך בחברה, וכי לא תהיה זכאי לכל תוספת שכר שהיא ו/או לתנאים נלווים נוספים על אלה המפורטים בהסכם זה ובנספחיו. תשלומים נוספים אשר ישולמו לך מעבר למשכורת לא יהוו רכיב שכר לכל דבר ועניין לרבות לא לצורך הפרשות פנסיוניות. שעות עבודה היקף העסקתך בחברה הינו משרה מלאה. ימי העבודה המקובלים בחברה הינם א'-ה'. שעות עבודתך יהיו כמקובל בחברה לגבי עובדים בתפקידך ובמעמדך, ולא פחות מ-9 שעות ביום (כולל הפסקות). א'-ד' 9 שעות, יום ה' 8 שעות. יום המנוחה השבועי הינו יום שבת. כאמור לעיל, לאור תפקידך, מצופה ממך לעמוד לרשות העבודה גם במהלך שעות נוספות ו/או בימי עבודה בלתי שגרתיים, ותוספת שעות נוספות גלובליות מהווה תמורה מלאה בגין כך. כך למשל, מעת לעת אתה עשוי להידרש לעבוד גם בימי שישי, בהתאם לצורך ולפי החלטת החברה.

RE:RE:
אבי
אבישג

כן , מכל השכר יורד לי הפרשות פנסיוניות. וכן עשיתי עד עכשיו תמיד עשיתי שעות נוספות לפעמים 10 שעות בחודש ולפעמים 50 שעות בחודש ותמיד קיבלתי את אותו הסכום.