מנהלי הפורום
בונוס לשכר בסוף השנה
שלום, אני עובד בחברה המעניקה שירותים למשרד ממשלתי במסגרת חוזה חשכ"ל בו ניתן לגזור *עד 12.5%* רווח מהעובד ובמידה ויש יתרה מעבר לכך החברה חייבת להעביר אותה כבונוס לעובד בסוף שנה. בחוזה בינינו הובטח לי בע"פ שהחברה תגזור עלי 6% אך בסוף שנת 2019 הסתבר שהחברה גזרה עלי יותר מ12.5% ולכן את היתרה העבירה עלי כבונוס. במהלך שנת 2020 שינינו את החוזה בינינו כך שאני אתן שירותים כפרילנסר ולכן החברה תגזור עלי רק 8% רווח. בסוף השנה הם עשו דוח רווח והפסד וגילו כי עדיין היה רווח משוקלל לאורך השנה מעל 12.5% בסוף שנת 2020 וקיבלתי מייל בתחילת ינואר 2021 כי מגיע לי בונוס של 15,000 שח והוא אכן הועבר אלי. כעת פונה אלי החברה וטוענת כי הם לא הכלילו בדוח רווח והפסד את התקופה שלי כפרילנסר בחלק מהשנה וכרגע הם עשו דוח רווח והפסד חדש המעיד על רווח של 10.5% ומבקשים הפרש של 10,000 שח בחזרה. האם זה חוקי לבקש דבר כזה? בזמן שהחברה לא חייבת לגזור 12.5% אלא מותר לה לגזור עד 12.5% כך ש10.5% שנותרו לה תואמים את ההסכם וגם בחוזה בינינו כתוב שהחברה רשאית להעביר בונוס לעובד ולא מצוין סכום מדויק כך שאין לי שום יכולת לדעת מה גובה הסכום בסוף השנה.

שאלתך מתאימה לייעוץ אישי ולא מל דפי הפורום. יש לעיין בהסכמים.