אוהד ד

אי הפרשה לקרן הפנסיה

לפני 3 חודשים חזרתי למעסיק שעבדתי אצלו שנים והפריש לי פנסיה במהלך כל הזמן הזה. משך זמן הניתוק היה 9 חודשים במהלך כל אותה התקופה לא הופרשו לי כספים לקרן הפנסיה , עקב חופשות ללא תשלום או התחלת עבודה במקום חדש שלא נשארתי בו. כעת המעסיק טוען שבגלל שתקופת הנתק הייתה 9 חודשים ובתקופה הזאת לא הופרשו לי כספים לקרן הפנסיה, איני זכאי כעת לחידוש ההפרשות אלה רק בעוד 3 חודשים (חצי שנה מתאריך חזרתי) האם המעסיק צודק ובאמת עלי לחכות חצי שנה

עו"ד אורנה שמריהו

אם קרן הפנסיה עדין פעילה וחברתה ביטוח לא רשמה שאינה פעילה, על המעסיק להתחיל את ההפרשות לאחר 3 חודשים רטרואקטיבית מהחודש הראשון.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה