משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהביטול תאריך סיוםחוזה עבודה באופן חד צדדי ע"י המעסיק

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

ביטול תאריך סיוםחוזה עבודה באופן חד צדדי ע"י המעסיק

איצ
איציק

שלום אני עובד בבנק וחתמתי על חוזה ל- 4 שנים (עד 20.08.2022), אני נמצא (ע"פ החוזה) במעמד "ארעי" (יש עובד קבוע ועובדים בחוזה אישי). הבנק הגיע להסדר עם ועד העובדים (אני לא חבר בועד או בהסתדרות) לפיו עובדים במעמד "ארעי" יעברו למעמד "יציב". בחוזה שחתמתי רשום (אם תרצו אני אשלח את הפסקה המלאה) שכל הסכם עם הועד, הסכם קיבוצי וכו' לא חל עלי. בנוסף – לא שלמתי לועד מאז תחילת עבודתי. נאמר לי שאני יעבור למעמד "יציב" (מבלי לשאול אותי) ואין תאריך סיום יותר לחוזה שלי שזה הדבר החשוב מבחנתי (ז"א - ב- 20.08.2022 לא מסתיים החוזה אלא אין לו תוקף יותר בכלל) שאלתי - האם הבנק רשאי לעשות את זה, האם ברגע שבחוזה המקורי היה תאריך והם משנים חד צדדית את זה - האם לא מדובר למעשה בפיטורין (נאמר לי שהם יכולים לעשות את זה מכוח ההסכם עם הועד). למעשה כזה של הבנק יש השלכות – 1) ב-20.8 מסתיים החוזה ואם אנחנו לא מגיעים להסכמה אני אקבל דמי אבטלה מהיום הראשון (כך הוסבר לי בביטוח לאומי) 2) השכר שלי לא עולה במשך 4 שנים ובנקודה זו צריך להתקיים מו"מ – ככה אין תאריך סיום 3) יש כאלו שאחרי 4 שנים מקבלים קביעות. אודה לכם אם תוכלו לציין האם הבנק יכול לשנות חוזה חד צדדית (הייתה הסכמה על תאריך ביום וכרגע אין זה לא קיים בתודה מראש