משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודההתעמרות בעבודה על ידי עובד יותר בכיר

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

התעמרות בעבודה על ידי עובד יותר בכיר

אנו
אנונימי

היי אני נמצא בסיטואציה שבה ישנו עובד שהיה גם המדריך שלי בתחילת דרכי בעבודה וכבר אז היה צועק מקלל ונוהג שלא בנועם. לפני כחודש היה בנינו וויכוח ומאז העניינים הסתבכו כי העובד שמקורב יותר למנהלים עקב הוותק והיותו מקושר התחיל להפיץ עליי שמועה שנהגתי כלפיו באלימות ועוד כל מיני מעשים שלא היו ולא נבראו וכמובן שהגבתי על כך בחריפות ובפירוט על המקרה במייל תגובה למנהל על מנת לטהר את שמי וכרגע כבר הגשתי מכתב התפטרות בגללו כי אני יודע ש״שרפתי״ את עצמי אם התעסקתי איתו. פרט חשוב לציון הוא ש99% מהעובדים חוו ממנו דברים לא נעימים ואף אלימות(מתועד אצלי בוואצפ) אך לא יכלו לפנות לאף אחד כי זה מסכן את מקום הפרנסה שלהם והם הורים לילדים ככה שאין באפשרותם להישאר ללא עבודה. כרגע אני מאוד רוצה לעשות סוף לדבר הזה גם בשביל להילחם על הצדק ועל העוול שנעשה לי וגם כי זה יוציא החוצה את כל השתיקה שהייתה עד היום. עוד אציין שבמהלך ההדרכה שלו בהיותי עובד חדש היה מצלם אותי כשאני מחקה כתב חדשות מהעדה והיה שולח את הסירטונים לבן שלו באמצע משמרת וזה בנוסף לכל הצעקות שהייתי חוטף ממנו וכל מודרך שהיה תחתיו ביקש להחליף מדריך ואף היו כאלה שממש נשברו נפשית ובכו. כרגע יש בידיי תיעודים על האלימות שפעם אחת הייתה. תיעוד על כך שהוא פנה לאחראי משמרות והכפיש את שמי וביקש להעניש אותי במשמרות. כמובן שאמשיך לאסוף תיעודים וכרגע לא אמרתי לאף אחד שאני רוצה להגיע עם זה לתביעה בבית דין לעבודה אך אני בטוח שיהיו כאלה שיעידו לטובתי. אשמח לייעוץ על העניין הנ״ל ולדון על כך על מנת להסביר את זה בצורה יותר טובה אם מה שכתבתי לא ברור ועמוס מדי. בתודה מראש