משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהדמי הבראה כחלק מהמשכורת

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

דמי הבראה כחלק מהמשכורת

רינ
רינה ג

שלום. דמי הבראה אצלנו מושלמת כחלק מהמשכורת חודשית במקום חד פעמי ונכללת בסעיף "תוספות" ביחד עם דמי נסיעה. חלוקה 75% משכורת בסיס (גם לתנאים הסוציאליים) ו25% תוספות השאלות ברשותכם: האם זה חוקי לשלם חודשי ולכל ב"תוספות" סכום דמי הבראה מיום ראשון של עבודה היה יותר גבוע מעל פי חוק - האם חייבים בכל זאת להגדיל אותו לפי וותק? כלומר בתחילת העבודה אצל מעסיק היה שווי של 7 ימים שזה על פי חוק עד 10 שנים. האם מותר לא לעלות אותה עד ותק של 10 שנים? ובמקרה שרשמתי - הבראה כחלק מהמשכורת שגובה רשום בחוזה. אם יאושר חוק להקפאת יום הבראה - האם הוא יחול גם על מקרה שלי? תודה!

RE:
עו&
עו"ד לביא נעים

שלום רינה, החוק יוצר בסיס לזכויות של העובד, ככל שבהסכמה המעסיק נותן יותר זו רק ברכה. לגבי עליה של הזכאות לדמי הבראה לפי וותק, שוב - המעסיק מחוייב לחוק, אך היות וההסכם שלכם יוצר מצב אחר יש לבדוק בהסכם את שיעור העליה של דמי ההבראה. כל עוד המעסיק משלם את דמי ההבראה בגובה הקבוע בחוק או יותר הוא לא חייב להעלות. לגבי אופן התשלום - כל עוד דמי ההבראה משולמים זה לא משנה תחת איזו "כותרת" המעסיק משלם ואכן זכותו לבצע חלוקה ולשלם מדי חודש. בנוגע לחוק בעניין דמי ההבראה - כמובן שהוא יחול על כל המשק. אם תרצי שנבדוק את זכויותיך לעומק נשמח לתאם פגישת ייעוץ בה נוכל לקרוא את הסכם ההעסקה שלך ולבדוק את תלושי השכר כדי לתת תשובה מדוייקת יותר