פיצויי בירורים בגלל העתקת בן זוג
לפני פנייה אליכם הייתי רוצה לבדוק את צדקת דרכי, אצטט את החוק המדובר ואציג את המקרה. החוק ) רואים התפטרותו של עובד לפי פסקה (3) לסעיף 8 לחוק כפיטורים, אם התפטר מעבודתו והעתיק מקום מגוריו עקב הצטרפותו לבן זוגו העובר למקום עבודה אחר ולמקום מגורים אחר בישראל הנמצאים לפחות ארבעים קילומטרים ממקום מגוריו הקודם, ובלבד שמקום מגוריו החדש של העובד רחוק יותר ממקום עבודתו ממקום מגוריו הקודם ושהעובד גר שישה חודשים לפחות במקום מגוריו החדש המקרה, לאחרונה התפטרתי ממקום עבודתי עקב מעבר בת הזוג לבאר שבע לטובת עבודה חדשה ולימודים באוניברסיטת בן גוריון. ממשאבי אנוש במקום עבודתי ניסו למצוא כל תירוץ אפשרי נגד קבלתי 100 אחוזי פיטורים. בתחילה אמרו "ואם את ובן זוג שלך תפרדו עוד יומיים?" "במכתב הפיטורים שלך ציינת שהיא עוזבת למטרת לימודים" (לא נכתב כזה דבר במכתב, חד וחלק). לבסוף ביקשה שאמציא אישור שארוסתי מתחילה לעבוד עד מועד עזיבתי שחל שבוע הבא. שאלתי, האם אני מחוייב להעביר אישור מיידית או שע"פ החוק עליי להמציא אישורים בתום חצי השנה שלאחריה אקבל את ה30 אחוז הנותרים. ולבסוף, למי לפנות אם למרות הכל ולאחר שאבין שאני צודק אקבל תשובה שלילית. תודה תודה תודה.