חזרה לפורום

מעסיק שברח עם המשכורות שלי

יהו
יהורם אור

שלום רב, עבדתי בבית דפוס מזה כשמונה חודשים. קבלתי שכר בכל 15 לחודש למורת רוחי. לפני כשבוע 15 באוגוסט הייתי אמור לקבל את משכורת חודש יולי. יום לפני, מוצאי שבת התקשר אלי הבוס שלי ואמר שהוא סוגר את הדפוס מסיבות שונות (עקצו אותו, ברחו לו עם הכסף, הגיס שלו שעבד את הדפוס בלא ידיעתו לכל מיני אנשים וכו' וכו' וכו') הסברתי לו שאני במצב כלכלי לחוץ וכי אני זקוק למשכורת שלי. הוא הבטיח שיפקיד לי את המשכורת של חודש יולי, הימים שעבדתי בהן באוגוסט 15 יום + הודעה מוקדמת וכל מה שמגיע לי על פי חוק. מאז נעלמו עקבותיו. הוא אינו עונה לטלפונים, העסק סגור, בינתיים, כל התשלומים והוראות הקבע חזרו בבנק והפכתי למוגבל. למותר לציין שכל הזמן אני מנסה להשיג אותו וללא הצלחה. התייעצתי עם עו"ד אבל הסכום שהוא מבקש ממני הוא בערך כמו המשכורות שמגיעות לי. שאלותיי: 1. אמרו לי שאפשר לפנות לביטוח לאומי ובאופן כזה או אחר (לא כל כך הבנתי) ביטוח לאומי ישלם לי כל מה שמגיע לי ואח"כ ינהל את המאבק מול הבוס שלי כעסק - האם יש אמת בדבר? 2. מה עושים אם אין כסף לעו"ד ובכל זאת מגיע לי את הכסף שלי? למי אפשר לפנות? 3. האם יש סיכוי בכלל שאראה את הכסף? הרי הוא פשט רגל בגלל שאין לו כסף. מה זה אומר לגבי עתיד הכסף שלי? אנא תשובותכם. תודה גדולה יהורם.