חזרה לפורום

אי תשלום שכר והלנתו

יוס
יוסי

שלום. עבדתי בחברת אבטחה. בחוזה העסקה עמם נכתב כי אני מחוייב לעבור קורס הכשרה על חשבוני ללא תשלום שכר עבור תקופה זו.עוד נכתב בחוזה שהחברה תממן את הקורס כהלוואה לעובד ,ואם לא אעבוד בחברה לפחות 10 חודשים יקוזז משכר 2000 שח. עוד נכתב בחוזה כי יחתם שטר חוב בלתי סחיר למעסיק להבטחת ההלוואה והוא יוחזר לי בהחזרת ההלוואה. במעמד חצימת החוזה הובטח לי שכר על זמו הקורס. למיטב זכרוני אף נכתב חוזה על כך. הפסקתי את עבודתי בשל כך שלא שולם לי שכר על תקופת הקורס וכן לו שולמו לי דמי נסיעות במלואם(עפ"י חוק). החברה קזזה משכרי האחרון 2000 שח , אך לא החזירה לי את שטר החוב. בקשתי כעת העתק מהחוזה , קבלתי העתק אך הושמט ממנו הנספח בו נכתב על השכר שישולם על זמן הקורס. בין דפי ההעתק שקבלתי מהם נמצא תצלום שטר החוב,ולמעשה אני חתום צעל שטר זה אך לא נכתב בו תאריך ,וכן לא נכתב בו לפקודת מי השטר. מהם סיכויי בתביעה על השכר שלא שולם על הקורס(יש לציין כי הקורס תואם בין חברת האבטחה לחברה המכשירה ללא קשר כלשהו ביני לחברה המכשירה,וכן העובדה שבחוזה ההעסקה הוחתמתי על מחוייבותי לעבור את ההכשרה,לעניות דעתי אני זכאי לתשלום שכר על כך) הסכום שקוזז ממשכורתי והלנת שכר,ואיך עלי לעשות זאת? תודה רבה.