חזרה לפורום

חזרה לעבודה אחרי לידה

נטל
נטלי

אני עובדת בחברה מס' שנים. במהלך ההריון הבוס שלי נתן את התפקיד שלי למישהי חדשה שהביא מבחוץ ואמר לי שהוא ימצא לי תפקיד אחר שיתאים לי מבחינת שעות גם לאחר שאחזור מהחופשה. מחודש רביעי אני עובדת בתפקיד החדש. בחופשת לידה הנוכחית שוחחתי עם הבוס שלי לפני שבועיים ואמרתי לו שאני חוזרת למשרה מלאה והוא נענה בחיוב ואמר לי שאני אמשיך את תפקידי החדש והוא יוסיף על זה עוד כמה תפקידים שזה היה בסדר מבחינתי. בשיחה נוספת שהוא קרא לי השבוע פתאום הוא אומר לי שאני חוזרת לתפקיד המקורי שלי ולא למה שעשיתי בתקופת ההיריון ולא מה ששוחחנו בשיחה הקודמת. האם מותר לו לעשות דבר כזה? התפקיד המקורי שלי דורש שעות עבודה רבות והוא לא הגיוני לתת אותו למישהי עם ילד. המשרה החדשה שלי שעשיתי בהיריון ושסוכמה איתו בפגישה הראשונה ניתנת עכשיו לבחורה שעושה את תפקידי הקודם. נראה שיש כאן מניפולציה מצידו שאני אתפטר מיוזמתי כי הוא יודע שלא אשרוד בתפקיד הזה. והוא תפר לעובדת הזו את התפקיד שלי על חשבוני. האם אני יכולה לצאת לתביעה? האם אני יכולה לדרוש ממנו להחזיר אותי לתפקיד שעשיתי בחודשי ההיריון האחרונים?? אם אינו מחזיר אותי לתפקיד הזה האם זו נחשב לפיטורים מצידם? תודה