חזרה לפורום

הודעת פיטורין בחודש 11

אמל
אמלי

נכון להיום הנני עובדת במקום עבודתי כבר חודש 11, ב-24.10 ימלאו 11 חודשים בדיוק לתעסוקתי במקום עבודה הנ"ל. אך ב-10.10 אני ועוד מס' בנות פוטרנו מסיבות לא מוצדקות, כגון חופשי מחלה מרובים ואי מסירותינו למקום העבודה בשל החופשי מחלה. חשוב לציין שאישורי המחלה תמיד ניתנו למעסיקינו בכפוף לנהלי החברה. כל הבנות שפוטרו באותו היום עימי עבדו תקופה זהה במקום העבודה, במשך עוד מעט 11 חודשים, 9 שעות ביום, חמישה ימים בשבוע ושישי לסירוגין פעם בחודש (לפעמים אף יותר). הנני אם חד הורית הנאלצת לקחת ימי חופש מחלה במידה ובתי חולה, אך תמיד דואגת למסור אישורי מחלה למנהליי. כל הבנות שפוטרו הוזמנו לשיחת מנהל בשל החופשי מחלה כשלשה שבועות לפני הודעת הפיטורין, כלומר, זו היתה התראה מבחינת המנהל. אך מכיוון שהיו לי 4 ימי מחלה בשל מחלתי כעבור שבוע לאחר שיחתי עם המנהל, נאלצתי להישאר בבית ולא לצאת לעבודה, וב-10.10.2010 הודיעו לי ולשאר הבנות שפוטרנו.חשוב לציין כי במשך כל תקופת עבודתי במקום הנ"ל, הגעתי למקום עבודתי עם פחד גדול לאובדן משרתי, לעומת בנות אחרות שהפסידו ימי עבודה ללא סיבות מוצדקות, התנאים היו גם כך קשים למדי, ובנסוף לזה פחד שלא חדל להרפות ממני בשל לחץ המעבידים בכל הקשור אליי. לבסוף, המנהל נתן 10 ימים נוספים לעבוד במקום עבודתי, מיום הודעת הפיטורין (מה-10.10). כעת אני והבנות הנוספות חוששות כי פוטרנו ע"מ לא לשלם לנו פיצויים בכפוף לחוק, אם כי בחודש הבא ימלא 12 חודשי עבודה מלאות, וזוהי הסיבה שפוטרנו. חשוב לציין כי אני אחת הנציגות שנבדלות במסירותן לעבודה, 3 מכתבי תודה מלקוחות ועשרות לקוחות הדורשים אותי בפרט לצורך טיפול בבעיותיהם מעידים על כך. אני מרגישה שעשיתי את עבודתי כראוי ומסירותי לעבודה הינה רבה, ולכן אני חוששת שהודעת הפיטורין אינה מוצדקת ע"פ מה שנאמר מפי המנהל בעת פיטוריי. האם ניתן לדרוש משהו מאת המעביד? האם מגיעים לי דמי אבטלה למרות שלא עבדתי במקום עבודתי שנה מלאה? איני יודעת מה עליי לעשות כעת...