שלילת קיצבת נכות
שלום רב עו"ד גל גורודיסקי זה מכתב שאשלח למבטחים האים יש עילה לטביעה משפטית נגד מבטחים המכתב ------ 19.10.10 לכבוד גב' ניסן נורית-מנהלת מחלקת שרות לקוחות מבטחים - ארלוזורוב ת"א גב' אילנית לב ארי-מנהלת מחלקת נכות ושארים מבטחים אגף קצבאות-תיק קרן פנסיה מבטחים ת.ד. 7280 תל אביב א.ג.נ., הנדון : עמית - אריה צבי ת.ז. חולון בתאריך הייתי אמור לקבל, כמו בכל חודש , את קצבת קרן הפנסיה שלי (קצבת נכות) בגובה 2,504 ₪ , כגמלת הכנסה של מבוטח עקב נכות. לתדהמתי לא קיבלתי כל שכר. כשפניתי למר , נציג קרן מבטחים במקום עבודתי בתעשייה- האווירית בלוד, נאמר לי כי אין הוא יודע את פשר התקלה ושעלי לפנות למחלקת הלקוחות שלכם. וכך עשיתי. לתדהמתי הנוספת , נאמר לי בשרות לקוחות הטלפוני שלכם, כי עצרו לי את תשלומי הפנסיה, כי אני נמצא בחוב של למעלה מ 22,000 ש"ח , ובמחלקת השירות לא ידעו לתת לי פרוט מדוע. בתאריך 5.10.10 הגעתי למשרדכם בת"א, והתקבלתי אצל גב' אודיה סקו, שאמרה לי כי נשלח אלי מכתב בתאריך 6.9.10 עם פרוט החוב ע"י גב' אילנית לב ארי. כשהסברתי לה שלא קיבלתי שום מכתב ושום התראה, היא הוציאה לי העתק מהמחשב והראתה לי את המכתב שנכתב ע"י גב' אילנה לב ארי, על פרוט החוב. מיותר לציין שזה שיש מכתב במחשב איננה הוכחה כי המכתב אכן נשלח לייעודו. ביקשתי באותו מעמד, מגב' סקו, לקבל פרוט מדויק איך הגיעו לתחשיב חוב כזה, ואיך במשך שלוש שנים לא הפנו את תשומת ליבי לבעיה, גב' אודיה פנתה מספר פעמים בשאלות למנהלת שלה , גב' סיגל אינה, שלא ידעה בעצמה לתת תשובות לתשאלותי, ושתיהן ביקשו ממני לתת להן יום יומיים לברור, אם הבטחה שישובו אלי עם תשובות. מיותר לציין שלאחר שבוע כשלא שמעתי מהן דבר, התקשרתי שוב למחלת לקוחות ושוב ביקשתי שייצרו איתי קשר בדחיפות. שוב הובטח לי כי יחזרו אלי, אך ללא הואיל. רק נאמר לי לאחר יומיים כי הנושא בטיפול ואני אמור לקבל מכתב מפורט לביתי. שום מכתב לא הגיע אלי. בתאריך 19.10.10 , ניגשתי שוב למשרדכם בת"א, ושם קיבלה אותי הפעם גב' ניסן נורית-מנהלת המחלקה, שלא היה ביכולתה לתת לי פרוט על גובה החוב, כי משרדי החשבים שלכם לא עובדים אחר הצהרים, אך הבטיחה לחזור אלי למחרת . לטענתכם - נוצר חוב בשנת 2008/2009 /2010 380 ₪ יתרה במשכורת ומתאריך 2/2010 תיקון בחוק אשלם רק מחצית מי 380 ₪ שזה 190₪ שאלתי אך הגעתם לחישוב שאני חייב 22.000 ₪ אני דורש לאלתר : 1. להיפגש עם נציג מטעמכם שיישב איתי על כל הפרוט. 2. אני מבקש לקבל פרוט בכתב על גובה החוב שלכאורה נוצר. 3. אני קובל בכל לשון , על כך , שבמידה והחישוב של החוב הוא נכון , מדוע לא ראיתם לנכון לפנות אלי בסוף שנת 2008 או 2009, מדוע נתתם למצב להמשיך ולצבור ריביות . 4. איך אתם אומרים שאתם מעודדים נכים להמשיך לעבוד, ומצד שני, כשנוצר חוב עפ"י טענתכם , ללא התראה או הודעה מסודרת , אתם פשוט עוצרים את הגמלה, ללא הנד עפעף, כשאני אמור להשתכר רק 7,282 שח לחודש, כולל הגמלה שמשולמת לי על ידכם בגובה 2504. 5. איך אתם מחליטים באופן שרירותי לעצור את כל גובה הגמלה ולהגיד לי שעכשיו במשך שנה שלמה ,אני לא אקבל גמלה בכלל עד גמר תשלום החוב, ממה אתם מצפים שאמשיך להתקיים , משמשכורת ש 4,500 שח בלבד ? 6. האם אנשי הקרן , מצפים ממני להיות כל חודש אם מכשיר חישוב ,אם לא עברתי את התקרה של השכר או לא, מדוע הקרן לא רואה לנכון פעם בשנה או בכלל, לעקוב אחר הפערים ובמידה והם נוצרים, לדאוג ליידע אותי ולדאוג שאשלם את ההפרשים לפני שנוצרים חובות ופערים אסטרונומיים שכאלה, שכל בר דעת יבין שאין באפשרותי לשלם אותם כרגע ובטח לא על חשבון לקיחת מלוא הקצבה שלי למשך שנה שלמה. אני רואה בחומרה את כל ההתנהלות בי ובהכנסותיי. אבקש לחזור אלי בדחיפות. לאור כל האמור לעיל ובלי לפגוע בזכויותיי, אני רואה את עצמי רשאי לפנות גם לערכאות משפטיות. אריה צבי 052-6093451