מנהלי הפורום
הודעה מוקדמת
שלום, לפני שבוע פוטרתי מעבודה לפי שכר יומי לאחר קצת יותר מחצי שנה. המשכורת של מרץ תהיה המשכורת השביעית. באותו יום שפוטרתי הייתי אמורה לעבוד והתבקשתי להגיע למשרדי החברה במקום למשמרת. הייתה לי שיחה עם בעל העסק והוא הודיע לי על פיטוריי. בלי לתת לי התראה לפני או מכתב סיום העסקה מסודר. הוא הסביר כי ישלם לי כמובן את כל מה שעבדתי עד ל15.3 כולל את אותו יום כי "פיניתי אותו" למשמרת. אם אני לא טועה הוא אמור לשלם לי הודעה מוקדמת של לפחות יום לכל חודש, לא? זאת אומרת לפחות על 6 ימים? בנוסף, האם מגיעים לי פיצויים? בעניין אחר, ניגשתי לראיון עבודה במקום שמשלם שכר של 22 שח. העבודה היא בערבים ובלילות, משמרות בין 15 בצהריים ל07 בבוקר. נאמר לי מראש וזה גם כתוב בחוזה כי הם לא משלמים יותר על שעות לילה. האם אין חוק בנושא הזה שמחייב אותם לשלם יותר על שעות לילה? 125% החל מ23 או משהו דומה? בנוסף, באותו מקום צריך להגיע ל6 הדרכות לפני תחילת העבודה. ההדרכות הן ללא תשלום, אך לטענתם - וזה גם מופיע בחוזה - אם אשאר במקום העבודה לפחות שלושה חודשים אז במשכורת הרביעית ישלמו לי גם על ההדרכה. האם מותר לעשות דבר כזה? תודה רבה.