בקשת עזרה
שלום רב, שלוש וחצי שנים אני עובדת במרכז שיקומי חינוכי של רשות שיקום האסיר שנקרא "אבן דרך". אמנם אני עובדת שם אך שם מטעם עמותת עלם (עמותת עלם משלמת את שכרי). לאחרונה החליטה מנהלת המרכז להוסיף לתפקידי גם ניהול פרויקט יזמי/עסקי לנערים. כשנכנסתי לעבודה נכנסתי ב - 50% משרה. לאחר מספר חודשים (3-4) הוסיפו לי 25% ומאז אני במשרה של 75%. על אף הוספת הפרויקט הובהר לי כי אין מתכוונים להגדיל לי את המשרה. בשל יחסים מורכבים עם המערכת, שבוע קודם ביקש ממני המנהל של המנהלת שלי שאני כבר אסים את המפתחות על השולחן ואלך - אך הוא לא יכול לפטר אותי (ובמקביל נא לא להתבלבל - אני עובדת מקצועית ומוערכת מאוד ויש לי טופסי הערכה להוכיח זאת) ובשל הפרויקט החלטתי כי מיציתי וברצוני לעזוב. ישבתי עם המנהלת שלי ואמרתי לה שאני לא מוכנה לקחת על עצמי את הפרויקט ולכן אין מקומי יותר שם - אני איני מתאימה לה יותר לתפקיד. לא כתבתי ולא מסרתי לה שום מסמך. היא ביקשה שאתן לה את החודש האחרון כדי להתארגן - שמחתי לתת ואף אמרתי כי אין בכוונתי לשחק משחקים, אשמח להדריך את הבאה במקומי. הנני אם חד הורית החייה חיי דוחק, וכולם מודעים לזה. מנהלת המרכז אינה מוכנה לתת לי מכתב פיטורין ועלם גם כן מאחר ואני התפטרתי. אחרי שלוש וחצי שנים של מסירות שעות נוספות על ימין ועל שמאל - הייתכן שאני עומדת במצב בו איני מקבלת פיצויי פיטורין ואיני מקבלת גם דמי אבטלה? או שמא אני צפויה לדמי אבטלה נמוכים יותר? ייעצו לי לחזור בי מההחלטה ולגרום לה לפטר אותי. כאדם ישר ובעל ערכים - לא מתאים לי לעשות את זה רק כדי לנקום. עם זאת, ממש לא בא לי להשאר ללא האפשרות לכלכל את בני בן ה 8. אנא - ייעוץ. מה לעשות? מה הן הזכויות שלי? האם על אף שאני ביקשתי לעזוב אוכל לקבל אבטלה? האם זה ששינו את הגדרות תפקידי מבלי להגדיל את המשרה או לחלופין לקבל את הסכמתי לקחת על עצמי עוד שעות התנדבות - משמעותי למשהו? אני מרגישה ממש חסרת אונים כי המנהלת שלי אמרה לי שהיא תוציא לי מכתב פיטורין כי איני מתאימה לה מאז שהוסיפה את הפרויקט - אך חזרה בה ואמרה שהיא אינה יכולה להוציא מכתב כזה כי זה לגיטימי לגמרי שאם יש פרויקט אז אני חייבת לקחת בו חלק ואם אני לא רוצה - אני מתפטרת ומאחר והביטוח הלאומי הוא אחד מהממנים הגדולים שלה ושל עלם - אף אחד מהם אינו מוכן לרמות את הביטוח הלאומי וע"י כך לתת לי פיצויי פיטורין או/ו את האופציה לקבלת דמי אבטלה... עזרה בבקשה, תודה מראש, מיטל