מנהלי הפורום
הלנת שכר {לתקופה של כ-5 שנים}
לפני כ-5 שנים נשכרתי ביחד עם עוד חבר להקים מסעדה{שיפוץ המקום, בניית תפריט,ניהול והרצת המסעדה למשך 3 חודשים} כל זאת בשכר של 7000 שח נטו לחודש לכול אחד. מכיוון שנשכרנו על ידי חבר אחר, לא טרחנו לעגן את ההסכם בנינו בחוזה כתוב אלא הסתפקנו בלחיצת יד. במשך שלושת החודשים{על פי טענתו}, שילם המעסיק את חובנו לביטוח הלאומי ומס הבריאות.את המשכורת עצמה לא קיבלנו, בטענה ש"כרגע אין לי כסף" כ"שיהיה אשלם לכם" קיבלנו בהבנה. {מה לא נעשה בשביל חבר?} כך גם כשסיימנו לעבוד. בהתחלה נתנו לו את הקרדיט ולא לחצנו עליו לשלם. אבל ככול שחלף הזמן התירוצים כבר לא עבדו ולא קיבלנו את אשר מגיע לנו. כעבור כ-שנה לאחר מיכן נסגרה המסעדה. שוב ביקשנו את מה שמגיע לנו ושוב קיבלנו את אותם תירוצים, "אין לי כסף" "יש לי חובות" ו"ברגע שיהיה מבטיח לשלם". כך זה נמשך למעלה משנתיים. ואנחנו, "חברים טובים" שכמונו היינו סבלניים. באיזה שהוא שלב ה"חבר" הפסיק לענות לנו לטלפונים ומאז לא שמענו ממנו דבר וכמובן שלא קיבלנו את שכרנו. עד היום לא תבענו אותו, כי לא רצינו לפגוע בחבר. היום כשסוף סוף הבנו שלו לא אכפת מאיתנו, החלטנו לדרוש את שמגיע לנו. מה אפשר לעשות במקרה כזה? האם עדיין יש לנו את האפשרות לתבוע אותו אחרי שעברו 5 שנים? האם מגיע לנו גם פיצוי על הלנת השכר? תודה מראש. מיקי, שלומי.