שגית

האם ניתן לפטר אחרי מחלה או תאונת עבודה שנמשכה למעלה מ-3 חודשים רציפים?

לסוגיה עם העובד ג'..... במהלך השנה האחרונה,הוא נאלץ להעדר רבות מסיבות כאלו ואחרות..... היעדרות האחרונה החלה מתאונת עבודה שבמהלכה הנ"ל עבר אירוע מוחי בבית והוא נאלץ להעדר לתקופה העולה על כ- 3 חודשים. היעדרות לפי תאריכים : 24.7-תאונת עבודה..........שבמהלכה קיבל אירוע לב בתאריך 9.8 ואז המחלה נמשכה עד 19.11 . בתאריך 20.11.11 חזר לעבודה סדירה. מאז עבר בערך חמישה חודשי עבודה. לשאלתי..... האם אנו יכולים להוציא לו מכתב פיטורין בכלל? אני מניחה שיש תקופה מסוימת שאסור למעסיק לפטר אחרי מחלה או תאונת עבודה, אני רק לא יודעת כמה זמן לאחר מכן ואם קיים כזה דבר באופן וודאי. אודה לתשובתך בהקדם, אגב, האם כדאי לכתב בהעתקים את הסתדרות העובדים על כל ההתנהלות מול העובד בנושא?

עו"ד אריק שלו

באם העובד סיים את ימי המחלה ואינו נמצא בהעדר כשרות שאז בכפוף לקיום חובות מעסיק בהליך פיטורין ניתן לפטר העובד מסיבה רלוונטית ולא מפלה.