אגם

בעלות על פטנט שהומצא במהלך עבודה

שלום, עפ"י המלצת עו"פ גד בנט בפורום לפטנטים, אני מפנה אליך את השאלות הבאות לגבי בעלות על פטנט שהומצא במהלך עבודה: 1. אני עובד בחברת start-up וחתום על חוזה העסקה, בו יש סעיף שכל המצאה היא בבעלות החברה בה אני עובד (סעיף סטנדרטי בהרבה חברות). א. האם הסעיף הנ"ל הינו חוקי מבחינה משפטית? ב. אם ההמצאה היא פיתוח של תחום מסוים בו החברה עוסקת, אך הפתרון של הפטנט שונה לחלוטין מהפתרון (כרגע) של החברה. האם עדיין הסעיף הנ"ל חוקי? ג. הפטנט הוא פתרון של מספר אנשים (במקרה זה משפחה) ואני אחד מהם, אך כל אחד מועסק בחברה אחרת, האם עדיין הסעיף הנ"ל חוקי? ד. האם יש דרך לעקוף את העניין ללא סיבוך משפטי? תודה, וחג שמח, אגם

עו"ד אריק שלו

המצב המשפטי גם ללא חוזה הוא שפטנט שיצר עובד במסגרת עבודתו שייך למעסיק. באם העובדות שונות יש לבדוק מה הן וכיצד ניתן לקבל בעלות על הפטנט.