לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלירן

תשלום שכר לאחר קיצור משמרת או ביטולה

שלום לך אודה לעזרתך בנושא הנ"ל אני עובד בחברה גדולה דרך כוח אדם, אני חתום על חוזה שעתי שמינימום משמרות שאני חייב לתת הוא 4 בשבוע, כולל שבתות. ושמונה שעות משמרת. קורה הרבה פעמים לצערי שבחברה מקצרים משמרת או שמבטלים אותה יום לפני הדבר לא מאפשר ביטחון כלכלי כלל, עד לפני חודש הם היו משלמים לגביי משמרת שקוצרה את מלוא סכום המשמרת, ובמידה והמשמרת בוטלה לא היו משלמים כלום. היום הם באים בהוראה חדשה, שבמידה ומקצרים את המשמרת בגלל תקלה או חוסר עבודה, אז הם משלמים רק 50% על הזמן שנותר לי לעבוד עד סוף המשמרת דוגמא: משמרת של 8 שעות עבדתי רק 3 שעות אז הם משלמים לי רק על 5.5 שעות עבודה. קראתי בפורומים שזה לא תקין אבל אף פעם לא ראיתי סעיף לזה * האם בעבודה צודקים או שאני כן אמור לקבל על כל המשמרת? *והאם כשהם מבטלים יום לפני הם צריכים לשלם? * והאם כאשר הם מבטלים לי יותר ממשמרת אחת באותו שבוע מבלי לספק לי אלטרנטיבה זה בסדר? *האם יש סעיף שזה רשום במידה ואכן זה לא תקין? תודה רבה אלירן

עו"ד אריק שלו

כמובן שהתשובה לשאלה היא שאסור לקצר משמרת או לבטלה באופן המפורט ללא תשלום שכר המשמרת לעובד. הדבר אינו חל מכח הוראה ספציפית בחוק אלא בהתאם לפסיקה.

אלירן

היכן רשומה הפסיקה הנל, כשאני בא בטענות למעסיק הוא טוען שמותר לן

אלירן

ועוד שאלה בהמשך, איך מתבצע תשלום עבור משמרת שבוטלה? ממתי המעסיק פטןר מלשלם לעובד את מלוא המשמרת יומיים לפני זה כן תקין לבטל ולא לשלם? תודה רבה אלירן

עו"ד אריק שלו

יש לבדוק באופן סביר כל מקרה לגופו. האם סביר לבטל משמרת יומיים לפני יבחן ביכולת מעסיק לספק עבודה חלופית בגמישות הנוהגת בתחום ונוהג במקום הספציפי וכו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה