לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ורד

פיטורין/התפטרות מתחום עבודה אחד והשארת תחום שני

שלום וברכה, אני עובדת מזה 11 שנה בהוראה וכמזכירת הנהלה ראשית. במהלך השנים התגלעו ביני ובין המנהל חילוקי דעות ובעת האחרונה קרא לי לשיחה חמורה ובה השפיל אותי מאד מאד. כתבתי לו מכתב שככה לא אוכל להמשיך וכי אני רוצה לדעת מה הולך להיות. ואם הוא יחליט לחפש עובדת אחרת אני אכבד את זה. לאחר כשבועיים קיבלתי מכתב ובו הוא כתב לי כי החליט אכן לחפש מחליפה למזכירות ההנהלה (כביכול באישורי). (לא דיברנו כלל על ההוראה) מדובר על משכורת של למעלה מ 5 אש"ח! שאלותיי הן: א. האם מדובר בפיטורין או בהרעת תנאים? מדובר על תחום שונה לגמרי מההוראה אך שניהם משולמים באותו התלוש. ב. האם אני זכאית לפיצויים כעת? או לחילופין האם יש אפשרות להקפיא את הזכות לקבלת הפיצויים? אני רוצה להמשיך לעבוד בהוראה! ואם אני זכאית לפיצויים רק אם אתפטר, מתי אני חייבת להתפטר? מידית? האם מותר לי להחליט על זה בעוד כחודש ולסיים את שנת ההוראה? האם יש פרק זמן שבו אני יכולה להחליט כזו החלטה משמעותית??? ג. הבוס שלי כבר הביא עובדת אחרת! הוא לא שאל אותי כלום, לאחר המכתב הוא פשוט הביא עובדת אחרת!!! האם אני זכאית לחודש מראש? בקיצור, יצאתי מבולבלת, מצד אחד זה ממש פיטורין ומצד שני לא, ואני בשום אופן לא רוצה להפסיד את זכויותי, מדובר על פיצויים של למעלה מ 50 אש"ח!!! תודה מראש על התשובה, זה חשוב לי מאד!!!

עו"ד אריק שלו

מדובר כמובן בהרעת תנאים מסוג ההחלטות שיש לבצע בכפוף לשימוע. באפשרותך לטעון להרעת תנאים ולבקש לתקן את ההרעה. ככול שהדבר לא יבוצע תוך פרק זמן סביר ניתן התפטר בדין מפוטר, במקרה זה מומלץ לפנות לייצוג וייצוג משפטי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה