מה החוק אומר לגביי המצב הזה?
שלום חברי פורום יקרים ומכובדיי עורכי הדין. אני עובד באינטל קריית גת כטכנאי. עבודתי מורכבת מארבעה ימי עבודה וארבעה ימי מנוחה בהתאמה לאורך כל השנה. ארבעת ימי העבודה מורכבים מיומיים בוקר ויומיים לילה בהתאמה ובאופן קבוע ואז ארבעה ימי חופש בהתאמה כמו ציינתי קודם וכך לאורך כל השנה כולל שבתות וחגים. כל משמרת הינה בת 12 ורבע שעות. בנוסף ישנו מרכיב ההגעה לעבודה כארבעים דקות נסיעה לכל כיוון שאינו נכלל בשעות המשמרת שכאמור הן 12 ורבע שעות. אלו הם נתונים קבועים שאינם משתנים. שאלתי היא כיצד יחושבו לי פיצויים בגין פיטורין? האם לפי כל השעות שצברתי? האם רק על שמונה השעות הראשונות בכל משמרת? ובנוסף האם זה חוקי לא לשלם לי דמי ביגוד והאם יש חובה על תשלום דמי ביגוד לחברה פרטית? (מנפאוור ביזניס סולוושן) החברה גם כיום משלמת לי את קרן ההשתלמות, דמי ההבראה השנתיים והפנסיה החודשית לפי חישוב משרה של שמונה שעות כאשר בפועל אני עובד 12 ורבע שעות. וצאחר ואנו עובדים ארבעה ימים ונחים ארבעה ימים אז יוצא שסך כל המשמרות הינן במקסימום 16. כך יוצא שהחישוב לכל הזכויות שלי מחושבות לפי 16 משמרות של שמונה שעות. האם זה חוקי? בנוסף לפי החישוב הנוכחי שלהם הם מעניקים לי ארבע וחצי שעות חופש בלבד כל חודש... הם אומרים שזה מה שמגיע לי על פי היקף המשרה שלי ולא יום חופשה שלם. אשמח לקבל מענה ועזרה. בברכה, אורן
ניתן כמובן לטעון ששכר הבסיס צריך לכלול גם את השעות הנוספות בימי העבודה הרגילים והיקף המשרה צריך להיות מחושב לפי מספר שעות העבודה החודשי הקבוע.
אוקיי, תודה. אז אם יוצאים מההנחה הזו אז כבר כרגע מתבצעות הפרות מצידם בדמות חישוב הפנסיה וקרן ההשתלמות כולל דמי ההבראה כאילו היתה המשרה הזו שמונה שעות בלבד בחודש כפול 16 משמרות בלבד. אחלה טריק אהה?