לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דנית

שעה פחות ואחוז משרה

שלום רב, אני בת 34, עובדת בעבודתי הנוכחית 5 שנים. כאשר חזרתי מחופשת הלידה, לאחר תום שעת ההנקה ביקשתי להמשיך ולעבוד שעה אחת פחות, כלומר במקום 9 שעות (משרה מלאה) 8 שעות בלבד. המנהל הישיר שלי הסכים לתקופת נסיון למשך חצי שנה. בתקופה זו ביקשתי, באישורו של המנהל, שמשאבי אנוש לא יצמצמו לי את אחוז המשרה (מ-100% ל-87.2%), אלא השעה החסרה תרד על-חשבון שעות חופש שנצברו לזכותי (כמעט 40 יום!) והמשרה כך תמשיך להיחשב משרה מלאה ולא תהיה פגיעה בהפרשות לפנסיה, לקרן השתלמות וכו'. מש"א אמרו לי שסידור כזה אפשרי לתקופת הנסיון בלבד, ולאחר מכן אחוזי המשרה יירדו בהתאם. כעת לקראת תום תקופת הנסיון, המגמה היא להמשיך ולאשר לי לעבוד שעה פחות. אני כמובן מעוניינת שהסידור לפיו אחוז המשרה נשאר על 100% והשעות יורדות ע"ח חופשה, ימשיך גם עתה. בסה"כ אני משלמת את שעת החופשה היומית מכיסי ועל חשבוני לא? אולם ברצוני לברר האם חוקית אפשר וניתן לעבוד על-פי הסדר כזה. אודה לתשובתכם המלומדת והמקצועית, אין לי למי לפנות בנושא.. בברכה ובתודה, דנית.

דנית

תודה רבה עו"ד שלו, האם בבקשה תוכל להתייחס למה שכתב לי עו"ד אחר על אותו נושא: "אחר 5 שנים מגיע לך 12 ימי חופשה בשנה. עקב ההבראה את חייבת לצאת לחופשה נמשכת של 7 ימים (כולל סוף שבוע) כך שאם נחסיר 5 מ12 נשאיר 7 ימי 9 שעות שהם 63 שעות שיורדו מחופשתך. 63 לחלק ל5 =12.5 שבועות. ומה על היתר? לדעתי אם יאפשר לך לעבוד שעה פחות במשרה מלאה זו עבירה על החוק, מחד והתחשבות המעביד. גם אם יכללו כל 12 הימים בסידור זה -98 שעות שזה בקושי 5 חודשים. ובשנה יש 12." על-פי דעה זו, הסדר כזה נשמע לא אפשרי ולא חוקי.. האמנם כך?

עו"ד אריק שלו

ניתן לבצע חוקית בכפוף להסכמת המעסיק.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה