לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חסוי

עזרה דחופה - נסיון להפיל עלי תיק בעבודה

שלום רב. אני עובדת היום במקום מסויים ב - 2 משרות, קרוב לשנתיים. האחת - משרה מלאה - א-ה 8-16, השניה 2-3 פעמים בשבוע, 16-20. במשרה המלאה אני מחתימה כרטיס ב8 וב-16 (עובדת חודשית), ובשנייה אני מרוויחה שעתי, ונותנת כל חודש דו"ח אקסל ידני עם השעות שלי. שתיהן נכנסות כ- 2 שורות לאותו תלוש שכר בסוף החודש. לא מעט פעמים אני שוכחת את כרטיס ההחתמה (כרטיס לבן עם מספר, לא כרטיס עובד) במחשבי במשרד, ובסוף החודש נכנסת לאשר את דוח השעות שלי ומתקנת את הימים האלה ידנית. הדוחות מגיעים למחלקת שכר שאמורה לבדוק את הנוכחות ולאשר את השעות. ביום חמישי האחרון קיבלתי הודעה ממחלקת משאבי אנוש: מסתבר שבמשך תקופה (בערך חצי שנה) קיימים ימים בדוח שמצויין במערכת כי יצאתי לאחר השעה 16 מהמשרה המלאה (17, 17:30, 18:20, 19, וכו'), ובו זמנית דיווחתי שעבדתי 16-20 בעבודה השנייה, מה שאומר כרגע שיש דיווח כפול, כאילו הייתי ב2 המשרות בו זמנית למשך שעות מסוימות. חשוב לציין כי למערכת השעות יש גישה לכל אדם במחלקה (מחלקת מחשוב) וכל אחד יכול להיכנס , לראות שבאותו יום לא החתמתי ולהחתים במקומי. הסברתי למחלקת משאבי אנוש כי אין שום סיבה שאני אבצע זאת בכוונה - הרי ברור לי שעוברים על הדוח בסוף החודש , כי ידי לא הייתה בדבר, וכי לדעתי אדם הדורש ברעתי "שיחק" עם המערכת. הבהרתי כי אם קיבלתי כסף שלא מגיע לי אני אשמח להחזירו. אני אדם ישר מטבעי! התשובה שקיבלתי היום בבוקר היא הזמנה לשימוע, וכל מה שאמרתי לא הועיל.. שאלתי איך ייתכן כי ישנם דיווחים כפולים במשך חודשים רבים, בלי שמחלקת שכר ראתה את זה עד היום, והתשובה הייתה שבאחריותי לבדוק את דוח הנוכחות שלי ו"אנחנו לא בודקים עד כדי כך את העובדים שלנו". בעיני, שימוע משמעותו הכפשת שמי , והמחשבה לפטר אותי היא פגיעה משמעותית בעתידי המקצועי, שכן אני נבנית ולומדת בתפקיד הנוכחי שלי. בנוסף, אני מתנהלת כרגע מול קופות חולים ורופאים בשל חשד למחלת מעיים "קרון". אגב - בין השורות שמעתי כי אסור להם לעשות את הסידור מולי - במידה ואני עובדת בשתי משרות אצל אותו מעסיק, גם אם זה שתי משרות נפרדות הם מחוייבים לשלם לי תשלום עבור "שעות נוספות". אגב, לא חתמתי חוזה נוסף במשרה השעתית - כעקרון אני על אותו חוזה.. בכל מקרה, וסליחה על החפירה הארוכה - מקום העבודה הזה חשוב לי ובנוסף אני לא מוכנה ששמי יוכפש ושיאשימו אותי בדברים שלא עשיתי. כל אחד יכול לגעת במערכת, ולדעתי מישהו ניסה להתנכל לי. מה אני אמורה לעשות? תודה!

עו"ד אריק שלו

באפשרותך לטעון להגנתך במסגרת שימוע. כמו כן, באפשרותך לבקש להיבדק בפוליגרף על מנת לחזק את טענתך. מעבר לאמור ניתן לנסות להגיש צו מניעה או לתבוע את המעסיק בגין פיטורין שלא כדין, פגישה בשם טוב וזכויות סוציאליות.

חסוי

תודה רבה.. מה אומר צו מניעה, מתי ואיך אני מגישה אותו?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה