לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אביאל

שאלה

שלום וברכה אני עובד במפעל 5 וחצי שנים חתום על חוק סעיף 14 שנתיים וחצי ראשונות ללא הפרשה לקרן פנסיה ופיצויים פיטרו אותי מהעבודה הביאו לי מכתב ויש לי מספר שאלות 1.החוק הפשוט אומר משכורת בשנה עכשיו יש לי כסף בחברת ביטוח שהופרש לי לפיצויים עכשיו בשנה האחרונה התעריף שעה שלי עלה ועושים חשבון לפי משכורות אחרונות יוצא שיהיה חסר כסף בקופה של הפיצויים בשביל להשלים משכורת בשנה ....המעביד צריך להשלים לי מעצמו? 2.השנתיים וחצי הראשונות שעבדתי ללא קרן פנסיה והפרשה לפיצויים הוא גם כן חייב לשלם לי לפי משכורת בשנה? 3.המעביד דורש ממני להחזיר ביגוד שקבלתי שזה אומר נעלי עבודה מכנסיים חולצות למה אני צריך להחזיר ביגוד לא מגיע לי ביגוד לפי חוק? 4.המעביד נתן לי חודש הודעה מוקדמת אם אני מוצא עבודה עכשיו בזמן של החודש אני יכול לקום וללכת או שאני חייב בכל אופן לתת לו חודש עבודה? תודה רבה .

עו"ד אריק שלו

1. מאם קיים סעיף 14 שאז יש חובה להפריש לקרן. באם אין בקרן כמובן שיש חובה להשלים לפיצויים כחוק. 2.המעסיק מחוייב לשלם חודש בשנה במשך תקופת עבודתך. 3.יש לבחון מה אומר ההסכם הקיבוצי החל בעניינך. 4.יש לבצע הודעה מוקדמת בשלמותה אלא באם הוסכם אחרת עם המעסיק.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה