לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלעד

העתקת מקום מגורים

שלום רב, השאלה שלי היא כזאת, אני עובד בחברת שמירה מזה 4 שנים, אני התגוררתי ברחובות וכעת העתקתי מקום מגוריי לת"א... (הבדל של 30 קילומטרים) לפי מה שקראתי בחוק צריך שיהיה 40 קילומטרים לפחות על מנת להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין, אבל המקרה שלי הוא יותר מורכב מכיוון שגם המפעל בו אני מועסק בתור שומר בו העתיק את מקומו (מצומת בילו לקריית מלאכי) וכעת המרחק ממקום מגוריי הנוכחי לאתר השמירה בו אני עובד הוא 50 קילומטרים, שמתי לב שאין התייחסות בחוק למקרה כזה... שגם העובד מעתיק מקום מגורים וגם המעסיק מעתיק את מקום העבודה, ולכן רציתי לשאול א. האם במקרה הזה אני זכאי להתפטרות כדין פיטורין והאם אני אהיה זכאי לפיצויי פיטורין. ב. שאלה נוספת, אם נניח החברת שמירה תציע לי אתר שמירה בת"א קרוב לביתי האם אני זכאי לסרב ועדיין לקבל פיצויי פיטורין? כיוון שאני עובד במפעל הנוכחי מזה 4 שנים תודה מראש.

עו"ד אריק שלו

בעניין העתק מקום מגוריך, אינך זכאי לפיצויים משום שלא העתק את מגוריך לישוב חקלאי או לישוב באזור פיתוח. בעניין העתקת המפעל, במקרים מסויימים הדבר יכול להיחשב כהרעת תנאים מהותית. אולם הדבר כפוף להחלטה שיפוטית. באם אינך מעוניין בהצבה חלופית, יש לבדוק את חוזה ההעסקה שלך. אני ממליץ לך לגשת לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בעניינך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה