קנס עקב עזיבתי את העבודה
שלום. עבדתי כשלושה חודשים בחברת כח אדם של שירותי אבטחה, אותה חברה הסמיכה אותי ע"י קורס נשק בן שישה ימים ובחוזה שחתמתי עימה היה מצוין כי עליי לשאת בעד 800 שח קנס עבור כל יום השכרה שעברתי במסגרת הקורס אליו יצאתיאם אעזוב את העבודה לפני תום שנה אחת. שאלתי היא האם מותר לאותה חברה להפקיע סכום שגבוה בהרבה מעלות הקורס וכך לאיים עליי במידה וארצה לעזוב את העבודה ? על כל מקרה כבר הגשתי להם את מכתב ההתפטרות והם איימו עליי כי גובה הקנס יירד לי מהמשכורת הקרובה שאותה אני אמור לקבל ב10/11 , לפי דבריהם אני אמור לשלם 3600 שח שזה החלק היחסי של 3 מתוך 12 חודשים עבודה שהשלמתי, כלומר אני משלם את הקנס עבור 9 החודשים הנותרים. אם תוכלו לחזור אליי עם תשובה בהקדם אשמח!
החברה יכולה בנסיבות מסויימות לקזז עלות של קורס. עם זאת, לא ניתן לקזז סכום שאינו מתאים לעלות הריאלית של הקורס. כמו כן, יש לבדוק מה נסיבות סיום העבודה בחברה.
היום הייתי אמור לקבל את משכורתי והחברה לדאבוני לא שילמה לי ולו שקל אחד, יש לציין כי נסיבות עזיבתי את החברה הן עקב תחילת לימודים ואותה חברה גם במקביל הפסידה את המכרז במתקן בו עבדתי וכל העובדים האחרים סיימו את העסקתם באותו מתקן ממילא, נוסף על כך, בדקתי מהי העלות האמיתית של הקורס והיא אפילו לא מחצית מהסכום שבו החברה קנסה אותי
שאלות נפוצות:
סיוןןןןןן
גלית כהן
גלית כהן
גלית כהן