לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרית

החברה נסגרת ומבקשת את רכוש החברה ללא הזכויות שלי

בתאריך 31/10/12 הודיע לי מנכ״ל החברה בה עבדתי כי החברה נסגרת במיידית וכי אני מפוטרת ועליי להשיב את הרכב הטלפון והאייפד לחברה בתאריך שיודיעו לי על כך לפגישת סיכום. לא קיבלתי מכתב על הפסקת העבודה במעמד זה. למחרת התקשרתי לחברה, למנכ״ל וכן ליו״ר והם לא ענו לי אז שלחתי אליהם מייל בנושא מכתב הפיטורין המשכורת וההודעה המוקדם של 30 יום כפי שנכתב בחוזה. עד אתמול בבוקר לא קיבלתי מהם תשובה. אתמול בבוקר היו"ר התקשר ואמר לי להגיע למשרד בבוקר לפגישת סיכום ולהחזיר את הרכב האייפד והפלאפון. שאלתי אותו לגבי המשכורת והוא ענה לי שאין כסף בחברה ושלא ישולמו המשכורות של חודש אוקטובר. אז שאלתי לשם מה הפגישה והוא ענה לי כדי להחזיר את רכוש החברה. ברצוני לציין שהחברה פעילה רק מתאריך 15/7/2012 שזה היום שהתחלתי לעבוד בה, והיא הוקמה בתאריך 6/5/2012. הגעתי הבוקר לפגישת סיכום והם אמרו לי שהם לא מוכנים לדבר איתי עד אשר אני לא מחזירה את רכוש החברה ורק אז הם יענו לי על השאלה לגבי המשכורת. ביקשתי מהם התחייבות שהמשכורת תועבר אליי ואז העביר להם את הדברים אך הם סירבו. אחרי דין ודברים אשר הקלטתי אותם. אמרתי להם שאני לא מוכנה להחזיר את רכוש החברה עד אשר אקבל משכורת ואו התחייבות מהם שישלמו את המשכורת. קמתי ויצאתי מהחברה ולא השארתי להם את הרכב האייפד והטלפון האם אני צריכה להחזיר את הרכב כפי שדרשו או להשאיר את הרכב ברשותי כאמצעי לחץ כדי שישלמו לי את המשכורת ותשלום עבור הודעה מוקדמת של 30 יום כפי שכתוב בחוזה. תודה מראש שרית

עו"ד אריק שלו

בעקרון באם כבר הודיעו שאין בכוונתם לשלם את השכר באפשרותך לתבוע בבית הדין את השכר ולבקש עיקול על הרכב והציוד הנמצא אצלך וככל שאלו נמצאים בבעלות של החברה. יש לזכור שיכול שהרכב למשל משועבד לבנק ולכן לא ניתן להשאיר אותו אצלך כאשר בפועל הוא שייך לבנק. כמו כן, יש לזכור שבמקרה כזה החברה עלולה להפעיל את רשויות החוק לצורך תפיסת הרכב והגשת תלונה כנגדך בעניין.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה