לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
פיטורין בגין חל"ת

אני עובד במקום עבודתי החל מה-9.01.12, לפני כ-4 חודשים ביקשתי חופשה ללא תשלום לחודשיים (01-02.2012). המעסיק (קופת חולים מאוחדת) סירב לחופשה והודיע לי שעלי להגיש מכתב פיטורין ולהתפטר, אם ברצוני לצאת לחופשה. בנוסף דיברתי עם מנהל הקופה באזורי שהוסיף ואמר שכאשר מתפטר או מפוטר אדם ממאוחדת הוא אינו יכול לחזור לעבוד במוסד זה, גם אם קיימת משרה פנויה (המנהלת המקצועית שלי הייתה מעוניינת בחזרתי לעבודה) אני יוצא לחופשה ב-31.12.12 האם יש פתרון פחות כואב למצבי, האם הקופה (מאוחדת) נוהגת כחוק בעניין זה ואם כן האם עלי להגיש מכתב התפטרות כמו שנתבקשתי? האם קיימת אפשרות לפיצויי פיטורין(ניצול ימי חופשה בתשלום)?

עו"ד אריק שלו

המעסיק אינו מחוייב לאשר לך לקחת חל"ת אלא אם העניין מעוגן בחוזה אישי ביניכם או בהסכם קיבוצי. בתקופת החל"ת נשמרות זכויות צוברות וותק ולכן יש להניח כי המעסיק אינו מעוניין בכך. כמו כן, הוא אינו מחוייב לקבל אותך בחזרה לעבודה בתום תקופה זו.

האם הוא יכול מבחינה חוקית לסרב לקבל אותי לעבודה, בהנחה וישנה משרה פנוייה והאחראית עלי רוצה להעסיק אותי מחדש על בסיס העובדה שהתפטרתי/פוטרתי בעקבות נסיעתי ועל בסיס זה בלבד?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה