משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהפיטורין ללא שימוע

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

פיטורין ללא שימוע

יפע
יפעת

שלום, יש לי שאלה: קיבלתי הודעה בעל פה כי אני מפוטרת, לא נערך לי שימוע והטענות של המעביד קשורות לייעול הארגון ושינויים ארגוניים. הוא מסר שאין לו מילה רעה להגיד עלי אבל ביום א מגיעה מחליפה, מנוסה בעל וותק בתחום וכו'. לא ממש נתן הסבר מדויק לפיטורים. אני הסכמתי להשאר עד סוף החודש ולערוך חפיפה לעובדת החדשה. האם אני נוהגת כהלכה? אם ארצה לתבוע בעתיד את מעסיקי על כך שלא ערך לי שימוע, לא טען את טענותיו כלפי ולי לא ניתנה האפשרות להבין מה לא בסדר ולתקן, והחלטתי מתוך מחווה למקום לעזור ולהשאר עד סוף החודש, האם אני מסתכנת בכך שלא אצליח לתבוע אותו על חוסר השימוע ולקבל פיצוי כספי? כלומר, האם עצם החלטתי להשאר עד סוף החודש מהווה מבחינתי "הסכמה" לפיטורים ללא שימוע?

RE:
ארי
עו"ד אריק שלו

פיטורים ללא שימוע הינם פיטורים שנעשו שלא כדין ובגינם ניתן לנקוט בהליכים משפטיים, גם אם בחרת להמשיך לחפוף את מחליפתך.