לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
פיני

פיטורים ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע

שלום עבדתי עד לפני יומיים אצל משווק כנציגת שידרוגים ומכירות. במשך תקופה של 3 שנים. לפני שלושה חודשים היה ירידה בשכר(קיצוץ בעמלות) של 3 פעמים בחודש אחד, ולאחר מכן כול חודש המצב של העמלות רק הלך וידרדר. עקב של ירידה במוטבציה ירדו גם התוצאות ולא עמדתי ביעדים . לאחר מספר שיחות אם מנהל המוקד הוחלט שאני עוברת למחלקת שירות לקוחות למשרה של 6.5 שעות והוסכם אם כוח אדם ואם המנהלת הישירה החדשה שאני עובדת פעם 1 בשבוע ערב, כי אין לי יכולת לתת יותר מזה כי יש לי ילד קטן( בן שנה וחצי) לאחר יומיים שהתחלתי את הקורס ניגשה עליי נציגת כוח אדם ודרשה שאני יחתום על חוזה העסקה חדשה,כי עברתי למחלקה חדשה הסברתי שלא הייתי מודעת לחוזה ואף אחד לא אמר לי דבר לפני המעבר. לאחר שעברתי על החוזה היו מספר סעיפים שלא היו אליהם הסכמה. בחוזה היה נידרש לחתום על 2-3 משמרות ערב,(למרות שהוסכם משמרת אחת), ואם אני עוזבת את העבודה לפני תום החוזה (שנה) אז הם יחוייבו אותי בקנס של 1800 שח. לא הגענו להסכמה על החוזה ואמרו לו מבחינתם אם אני לא חותמת אני לא עוברת שביקשתי לחזור למחלקה שלי נאמר לי על ידי מנהלי הישיר "שאין טעם שאני יחזור למחלקה הישנה כי אני כבר שחוקה" ניסו במשך יומיים לשכנע אותי לחתום ובסוף אמרו לי אם אני רוצה את הפיצועים ומכתב פיטורים אז תעלצי לוותר על 30 יום הודעה מוקדמת וכל הזמן הזה לא היה שימוע באותו יום חתמתי על מסמך שאומר שאני לא עובדת בחברה בפועל קיבלתי מכתב סיום עבודה שלא מציין את סיבת הפסקת העבודה שאלתי האים מותר לפטר ללא שימוע האים מותר לפטר ללא הודעה מוקדמת ומה הבדל בין מכתב פיטורים למכתב סיום עבודה ואיך מחשבים את גובה הפיצועים בבסיס+עמלות

עו"ד אריק שלו

מהלך הפיטורים שאת מתארת הוא לא תקין. ראשית אסור לפטר ללא שימוע ובהחלט לא לשלול ממך הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורים ואפשרות לחתום דמי אבטלה על ידי אי ציון סיבת סיום העבודה. אני ממליץ לך לפנות אלינו לייעוץ אישי בעניינך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה