לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיטל

הודעה מוקדמת

שלום רב פוטרתי מעבודתי בה עבדתי 10 חודשים. השכר שולם לפי שעות כלומר לא גלובלי קבוע פלוס עמלות על תפוקה. קיבלתי מכתב בו הודעה על כך שמגיעים לי 10 ימים בהם ישולם לי שכר. 1. האם אכן מגיעים לי 10 ימים או שמא החישוב מראה על יותר מכך 2. האם מדובר בימים או ימי עסקיםעבודה 3. ובמידה במדובר בימים האם שישי-שבת נחשב ליומיים או יום אחד שורה תחתונה, הוא חישב לי 10 ימים בדיוק כולל שישי וכולל שבת כלומר 2 סופי שבוע, 4 ימים מתוך ה10 שהם שישי שבת שלא ישלם לי עליהם. אשמח לתשובה מהיר, תודה רבה.

עו"ד אריק שלו

הינך זכאי על פי חוק להודעה מוקדמת של יום בעבור כל חודש עבודה, כלומר 10 ימים. מדובר בימי עבודה שהמעסיק יכול להחליט לוותר עליהם ולשלם לך חלף הודעה מוקדמת או לחייב אותך לעבוד אותם. אם המעסיק מעוניין לכלול את שישי שבת יהיה עליו לשלם לך בגין ימים אלה.

מיטל

אריק המון תודה שאלה נוספת, הבנתי שמגיע לי יום על כל חודש או חלק ממנו. כלומר אם התחלתי לעבוד באמצע חודש הוא נחשב ואם סיימתי לעבוד ממש בתחילת חודש הוא גם נחשב? ולגבי שישי ושבת אם אני מבינה ממך נכון, אני צריכה לקבל כסף על כל יום ויום מ10 הימים שמגיעים לי גם אם חלקם נופלים בשישי ושבת?? אשמח לקבל ציטוט מהחוק או משהו להתבסס עליו כי אמרתי זאת למעסיק והוא אמר שהוא הולך לפי מה שרואת החשבון שלו אמרה לו והוא ישמח להראות לה משהו מוכח מהחוק כדי לעזור לי, אין לו בעיה לשלם מה שמגיע על פי חוק במידה והיא טועה. תודה רבה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה