משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהלקחו לי את הפיצויים מהפוליסה

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

לקחו לי את הפיצויים מהפוליסה

אמי
אמיר

אני עובד שנתיים ויש לי פוליסת קצבה וקרן פנסיה. התפטרתי מעבודתי ולכן המעסיק לקח לי את הפיצויים. נאמר לי שאם יש לי הפקדות לקצבה הפיצויים שלי. אשמח לקבל פרטים על מקרים דומים של עוד אנשים שהמעסיק לקח להם הפיצויים. לכתובת המייל שלי: kesefpolisa@gmail.com

RE:
ארי
עו"ד אריק שלו

פיצויים שהופרשו לקופת הגמל אינם בידיים של המעסיק ולכן אין לו אפשרות לקחת לך אותם. עם זאת הוא יכול להחליט לא לשחרר אותם ואז הפיצויים הללו ישמרו בקופת הגמל עד לפדיונה בפרישה.

RE:RE:
שלמ
שלמה

לדעתי יש לסייג את הדברים ולומר שהנ"ל נכון רק במידה וחל על ההפרשות לפיצויים סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין. במידה ולא, הפיצויים שייכים למעסיק. אכן, אם הפיצויים מופרשים לפי חוק פנסיה חובה, הרי שחל עליהם אוטומטית סעיף 14.