לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יובל

פיטורים

שלום, אני עובדת במפעל שנפתח לפני שנה וארבעה חודשים, חשוב לציין שאני מארבעת הראשונים שהחלו לעבוד שם, ביום רביעי מנהל העבודה קרא לי להגיד שהוא נותן לי מכתב פיטורים מאחר ויש קיצוצים, אחראי המפעל ספר לו דברים שמעולם לא נבראו כמו לטייל במפעל בזמן עבודה (מקום קטן איאפשר לזוז אפילו שלא נדבר על טיולים) בקיצור מנהל העבודה השתכנע ורוצה לתת לי מכתב מצד אחד הוא אומר לי שזה מאחר ויש קיצוצים במפעל ויושבים על הראש שלו לפטר מישהי, אתמול ביום שבת התקשרתי אליו לדרוש מה הסיבה לפיטורים, והתשובה שקיבלתי היא לא הגיונית שאני מפוטרת בגלל שאני מפסידה הרבה אבל אני עובדת מצטיינת, עובדת טובה וכו'... בעלי היה חולה עבר ניתוח אין לי ברירה אני צריכה להפסיד יום עבודה, ואני בעצמי הייתי מאושפזת, הייתי בחופשת מחלה מתאריך 03/02-23/02 אמרו לי שנותנים לי מכתב פיטורים שלושה ימים אחרי שחזרתי מחופשת מחלה האם זה חוקי? ועדיין לא קיבלתי את המכתב לידי? בעניין קיצוצים האחרון שהגיע צריך ללכת הביתה? במקרה שלי אני הגעתי עם ארבעת הראשונים.

עו"ד אריק שלו

מעסיק אינו רשאי לפטר בתקופת מחלה אולם הוא רשאי לפטר לאחר מכן. בכל מקרה המעסיק אינו יכול לפטר אותך ללא שימוע. במכתב הזימון לשימוע יהיה עליו לפרט את סיבת הזימון לשימוע שלפני פיטורים ולאפשר לך שהות להתכונן לאותו שימוע. במעמד השימוע תוכלי להפריך את טענות מנהל העבודה. באשר לפיטורי צמצום, מסעיק אינו מחוייב לפטר את האדם האחרון שהגיע, לעיתים הדבר קורה מכיוון שהמעסיק אינו מעוניין לשלם פיצויים, אולם לא חלה חובה כזאת מכורח החוק. אם בסופו של דבר תפוטרי ללא שימוע, ייתכן ותקום לך עילה לתביעה של המעסיק לפי פיטורים שלא כדין.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה