יוסי שיים

תשלום פיצויים ואובדן כושר עבודה

שלום שאלתי היא האם במקרה של עובד שחלה וכתוצאה מכך הוא מוגבל בעבודה ע"י רופא תעסוקה ודרש לקבל תשלום בגין אי כושר עבודה.הבקשה אושרה ע"י חברת הביטוח. המעביד החליט לפטר את העובד בגלל המגבלות הרפואיות ושלח טופס 161 לשחרור כספי הפיצויים.כיום חברת הביטוח לא מוכנה לשלם את כספי הפיצויים בגלל שהעובד קיבל תשלום עבור אובדן כושר עבודה. האם יש סמכות לחברת הביטוח לנהוג בצורה כזו? בתודה מראש יוסי שיים

עו"ד אריק שלו

אף כי תמיד ייתכנו חריגים, איני מוצא קשר בין אי כושר עבודה לבין פיצויי הפיטורים. לכן אם המעסיק שחרר את הפיצויים על חברת הביטוח לשלם.