אבי

מי משלם על טעות בשכר?

שלום, אני עובד במשרד הביטחון אך כעובד קבלן עם משכורת גלובלית. חודש שעבר הוסיפו לי למשכורת מבלי שביקשתי פדיון של 7 ימי חופשה בתשלום. עקב תקשורת לקויה בין המעסיק שלי(הקבלן) למשרד הביטחון, תלושי המשכורת שלי אינם מגיעים אלי בזמן. כשראיתי את המשכורת שנכנסה לחשבון בנק שלי, שיערתי כי מדובר בדמי הבראה שבדרך כלל בזמן זה בשנה המעסיק תמיד מפריש לי אותם. להפתעתי לפני יומיים גיליתי כי המשכורת שקיבלתי עבור חודש מרץ היינה נמוכה מהרבה ממה שאני מקבל, הרי שמשכורתי היא גלובלית(כ2000 ש"ח פחות). כשפניתי למעסיק בניסיון להבין את פשר המצב, הסביר לי המעסיק כי חלה טעות ובחודש פברואר פדו לי בטעות 7 ימי חופשה בתשלום שלא מגיעים לי מכיוון שמשכורתי היא גלובלית וזאת מבלי לידע אותי מראש בשום שלב. נכון לעכשיו אני במצב של 2000 ש"ח פחות בהכנסה שמקשה עלי מאוד. האם המעסיק פועל עפ"י חוק או שיש איזשהו סעיף בחוק אשר מגן עלי מטעויות מסוג זה. האם יתכן שאני זה שיספוג את ההשלכות לטעות של המעסיק. בנוסף על מי מוטלת האחריות לגבי אי קבלת תלושי השכר שלי?, המעסיק שטוען שהעביר את התלוש למשרד הביטחון ע"מ שיעבירו אלי או משרד הביטחון שאין לו תשובה אחידה בנושא??? אשמח לעזרה דחופה, מחר אני נפגש עם המעסיק שלי ואני מעוניין להגיע אליו עם בסיס לדברי אם קיים.

עו"ד אריק שלו

אם הטעות בדיווח הייתה של המעסיק, הינך יכול לבקש ממנו לפרוש את התיקון על פני מספר משכורות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה