לילך

פיטורי עובדת בהריון

שאלה מצד המעסיק הגשנו בקשה לפיטורי עובדת בהריון. מבלי להיכנס לפרטים הפיטורים הם מוצדקים לחלוטין, אינם קשורים כלל להריונה של העובדת. התחלנו בתהליך בטרם נודע כי היא בהריון והמעשים שעשתה הנם חמורים ומקוממים ביותר. ולשאלתי- מרגע קבלת ההיתר לפטרה ממשרד התמ"ת כיצד יש לפעול? האם יש לקיים שיחת שימוע? קיימנו עם העובדת מספר שיחות "שימוע" בה נימקנו את הסיבות לכך שאנו מעוניינים לפטרה ונתנו לה את כל ההזדמנויות להציג את הצד שלה. האם התקופה הזו שהתיק בטיפול משרד התמ"ת זו ההודעה מראש או שיש צורך לתת לה שוב הודעה מראש? הריי העובדת יודעת כבר חודשיים שאנו מעוניינים לפטרה וכי פנינו למשרד התמ"ת. וחשוב לציין כי במשך החודשיים הללו היא אינה עובדת (מחשש שתסב לנו נזק נוסף) אך ממשיכה לבוא לעבודה,עוסקת בענייניה הפרטיים, ומקבלת שכר על חודשיים שבהם היא לא עושה שום דבר. בתודה מראש,

עו"ד אריק שלו

אכן הליך בקשת היתר לפיטורי עובדת הרה הינו הליך ארוך מדי עם זאת, עדיין קיימת חובה מרגע קבלת ההיתר לקיים שימוע, ולתת הודעה מוקדמת על פי חוק.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה