לידן

פי צויים לעוזרת בית שעזבה

שלום רב, תודה על שענית לי על נושא חופשת המחלה בשבוע שעבר. אשמח לקבל תשובה גם לגבי הפיצויים. מעתיקה שוב את מה שכתבתי- העסקתי בביתי כ-6 שנים עוזרת בית (פעם בשבועיים ל-4 שעות בכל פעם, 200 ₪ כולל נסיעות לפעם). לאורך כל התקופה שילמתי לה במזומן במידי. וכן שילמתי לה אחת לשנה דמי חופשה והבראה. כמו כן שילמתי עבורה באופן סדיר ביטוח לאומי. ב-20/1/13 היתה אמורה להופיע לעבודה בביתי, אך הודיעה לי טלפונית על הפסקת עבודתה עקב מצב בריאותי (בעיות בגב). לבקשתה, סגרתי את התיק בביטוח לאומי באותו שבוע. בתחילת מאי 2013, קיבלתי מכתב מרופאה תעסוקתית של קופ״ח כללית בו נכתב כי ״לאור מצבה הנוכחי לא מסוגלת לחזור עדיין לעבודתה, זקוקה להמשך טיפול ובירור״. כיום העוזרת דורשת כי אשלם לה פיצויים לאור המכתב הזה- האם היא אכן זכאית? וכמה? בתודה, לידן

עו"ד אריק שלו

אם היא התפטרה עקב מצב בריאותי, ייתכן כי תהיה זכאית לפיצויים, עם זאת יהיה עליה לבסס טענה זו בעזרת תימוכין רפואיים. מי שיקבע האם טענה זו מתקבלת ואכן נבצר ממנה להמשיך בעבודתה עקב מצב בריאות לקוי יהיה בית הדין לעבודה.

לידן

תודה רבה על תשובתך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה