חזרה לפורום

שימוע והודעה מוקדמת

שגי
שגיא

הוזמנתי לשימוע לפני פיטורים , ולמחרת התקיים השימוע שבסופו פוטרתי . בשימוע נאמר לי כי השיחה הטלפונית ביום שלפני הייתה השימוע בפועל , וקיבלתי מכתב פיטורים. האם זה כשר ? . בפגישה נאמר לי כי הלקוח אינו רוצה שאעבוד יותר אצלו (חברת outsourcing) וכי בתקופת ההודעה המוקדמת ''ימצאו לי משהו לעשות במשרד '' ואכן ויתרתי על זכותי לתקופה מוקדמת . ובשיחה באותו היום מאוחר יותר ביקשתי לעבוד בתקופה מכיוון שהבנתי שלא תהיה לי הכנסה עד כניסת דמי האבטלה .ונאמר לי כי הנושא כבר הועבר להנהלת חשבונות וכי זה לא אפשרי .

RE:
ארי
עו"ד אריק שלו

אם ההודעה המוקדת שלך טרם נסתיימה (כלומר פרק הזמן שעבר הינו קצר)והינך מעוניין להעמיד את עצמך לרשות המעסיק, תוכל להוציא להם מכתב בעניין והם יצטרכו לאפשר לך לעבוד את הימים הללו.

RE:RE:
שגי
שגיא

תודה על התשובה המהירה . באם מקום העבודה יסרב להעסיקני בתקופה זו ? שיחת טלפון לא תספיק במקום מכתב ? ויש לפי חוק להוציא מכתב לעובד לפני פיטורים ?

RE:RE:RE:
ארי
עו"ד אריק שלו

אנו תמיד ממליצים לפנות בכתב בדיוק על מנת שאם מעסיקךיסרב להעסיק בתקופה זו, תוכל לבסס את העובדה שביקשת לעבוד ומעסיקך הוא שסירב.