אילנה

דמי אבטלה

בוקר טוב, פוטרתי מעבודתי לאחר 4 שנים לאחר חזרתי מחל"ד, חשוב לציין שקיבלתי את כל הזכויות המגיעות לי והתחלתי לחתום בלישכה, אני אקדאמאית בעלת תואר ראשון וביום הראשון שהגעתי ללישכה שלחו אותי כבר למשרה, הגעתי למעסיק שאליו שלחו אותי והוא אמר שמחפש בחורה למשרה מלאה אך הסברתי לו שאני אמא לתינוקת בת 9 חודשים ואני יכולה לעבוד בחצי משרה, הוא אמר שאינני מתאימה מפני שמחפש למשרה מלאה ורשם על גבי הטופס מועמד לא מתאים בגלל השעות, כאשר חזרתי לאחר שבוע ללשכה וראו שמדובר על סירוב של שעות עבודה נאמר לי חד משמעית שזאת אני שסירבתי לקבל את העובדה ונשללת ממני הזכאות לחתימה בלישכה אבל הם יתחשבו בי ויתנו לי לחתום עד סוף יוני, וזה לא מעניין אותם שאני אמא ולא יכולה לעבוד במשרה מלאה.ואמרו לי מי הולך לעבוד את או הילדה? כאשר אמרתי שאין לי עם מי להשאיר את הילדה ליום שלם אמרו לי יש עוד הרבה אמהות כמוך ואת לא היחידה. חשוב לי להדגיש ולומר שאני מאוד מאוכזבת ומאוד פגועה מגיל 12 אני עובדת ללא הפסקה משלמת כל חיי ביטוח לאומי ומס הכנסה וזה מה שנאמר לי. האם מותר להם לשלול ממניאת הזכאות של חתימה בלישכה וביטול הזכאות של קבלת הדמי אבטלה שמגיעים לי על 100 יום לאחר פעם אחת ששלחו אותי למשרה? כמו כן אם, אם הם רשמו לי בכרטיס שאני זכאית לחתום עד יוני ואז הלשכה מסרבת האם אני זכאית לקבל כסף מהביטוח לאומי על יוני? תודה רבה תודה רבה

עו"ד אריק שלו

אני מבין את תסכולך, אולם לשכת התעסוקה היא שמגדירה מהו סירוב עבודה ולאילו עבודות ניתן לשלוח אותך, ולכן לא אוכל לסייע באם נקבע כי הינך סרבנית. באשר לכסף מביטוח לאומי, קיימת סבירות כי אם אשרו לך לחתום עד סוף יוני, סביר להניח כי ביטוח לאומי לא יסרב לתשלום.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה