לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
כרמית

פיטורין וזכויות

שלום רב, אנוכי בעלת נכות עקב אובדן כושר עבודה בהיקף של 60% ומקבלת קצבה מביטוח לאומי. ב11/2007 החילותי לעבוד אצל מעסיקי במסגרת של 3-4 ימי עבודה בני 4-5 שעות. במהלך 2007 הריתי וכחודש לפני מועד הלידה (12/2007), נאלצתי להפסיק לעבוד בשל בעיות בהיריון (בפועל - עבדתי 11 חודשים). לאחר חופשת לידה של שנה ושלושה חודשים שבתי לעבודה בחודש 03/2009 למשרה של 4 ימים בני 5 שעות. בחודש 03/2010 פוטרתי מעבודתי עקב קשיים כספיים להם נקלעה החברה. בפועל עבדתי 13 חודשים. בתלוש השכר מופיע הוותק שלי משנת 2007 אבל בפועל המעסיק שלי מתכחש לעובדה שאני זכאית לחודש הודעה מוקדמת בשל פיטוריי. בנוסף, ולמרות שחתם על טופס אישור העברת תשלומים לביטוח המנהלים שלי - לא שילם בפועל דבר לחברת הביטוח (למרות שהפריש את החלק שלי מהשכר החודשי במשך כל התקופה). חברת הביטוח שלחה לי מכתבים המודיעים על הפיכת הפוליסה למסולקת וכל בקשותיי ממעסיקי להסדרת החוב - נפלו על אוזניים ערלות. שאלותיי: 1. כיצד עליי לפעול לשם קבלת חודש משכורת ההודעה המוקדמת? 2. כמה ימי חופשה והבראה מגיעים לי? 3. האם העובדה שמצוין בתלוש כי הוותק שלי הוא מ2007 היא רלוונטית או שמא בשל חופשת הלידה הארוכה שנטלתי מתבטל הרצף התעסוקתי? 4. מה עליי לעשות בנושא חברת הביטוח והחוב הקיים? 5. האם אני זכאית לדמי אבטלה - בהתחשב בעובדה שאני מקבלת קצבת נכות ושעבדתי בממוצע 17 יום בממוצע בשנה האחרונה? האם תקופת עבודתי שלפני הלידה נחשבת? בתודה מראש, כרמית

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה