משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהחוקיות של אחוזי הפרשות לפנסיה חובה

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

חוקיות של אחוזי הפרשות לפנסיה חובה

חן
חן

אני מאבטח במוסד ציבורי ,עובד קבלן של חברת שמירה עם וותק של שנה. בהפרשות של המשכורת החודשית שלי לקרן הפנסיה מופרש שכר בסיס שמורכב רק משעות שכר של 100% בלבד ,כלומר השעות הנוספות שזהו מירב המשכורות לא מופרשות כלל אפילו לא כשעות של 100%. זה יוצר מצב שהשכר בסיס שלי הוא בין 20-30% מהשכר ברוטו המלא. כמו כן ביום עבודה של 12 שעות רק כ5 שעות נחשבות לי להפרשה לפנסיה משום ש4 שעות הן נוספות ו3 ראשונות מקבלים תעריף מוגדל עקב החלטת המעסיק . האם יש חובה על המעסיק להחשיב שעה נוספת כל עוד היום עבודה הוא 8 שעות כ100% ?

RE:
ארי
עו"ד אריק שלו

בהתאם להלכה, שעות נוספות אלא אם הן פיקטיביות אינן נחשבות לצורך שכר קובע להפרשה לפנסיה.