פיצויי פיטורין להסכם שחודש בעל פה
שלום רב, אשמח באם תועילו בטובכם לעזור לי, אני התחלתי לעבוד במקום העבודה שלי עם חוזה עבודה אישי, בשנה השנייה חידשנו את ההסכם עם נספח מיוחד, בסוף השנה השנייה החלטנו לחדש את ההסכם על אותם התנאים, אולם, בגלל הלחצים וחוסר זמן, לא חידשנו את ההסכם לשנה השלישית, אבל התנהגנו לפי החוזה, ולכן הלכה למעשה הסכמנו לחדש ההסכם. השאלי שלי היא : האם אי הצעה מצד המעסיק לחדש את ההסכם לשנה רביעית, שלושה חודשים לפני תום ההסכם, ייחשב כפיטורין שמזכים אותי בפיצויי פיטורין, למרות שההסכם חודש רק בעל פה? דהיינו, אם הוא לא יציע לי לחדש את ההסכם זה יחשב כפיטורין למרות שלא חידשנו בפועל את ההסכם, האם סעיף 9 לחוק פיצויי פיטורין יתפוס במקרה שלי ? (הבנתי שיכולה להיות בעיה בעיניין התקופה הקצובה, שלכאורה חוזה שלא חודש בכתב אינו מוגדר כחוזה לתקופה קצובה וכך המעביד שלי יכול לטעון שהוא לא היה צריך להציע לי שלושה חודשים לפני תום ההסכם מכיוון שתאריך תום ההסכם לא מוגדר) אשמח לקבל את עזרתך בנושא. תודה רבה, חן
אי חידוש הסכם לתקופה קצובה כמוהו כאקט של פיטורים, ולכן אם החוזה לא יחודש לפי התנאים לפיהם נכרת, ניתן לראות זאת כפיטורים, עם זאת, מוטב לוודא קודם לכן כי זהו אכן המצב. עו"ד אריק שלו אריק שלו ושות', משרד עורכי דין 073-2505373