אבי

תאונת דרכים

שלום רב, אני נהג אוטובוס ,ולאחרונה עשיתי תאונת דרכים עם האוטובוס (מכה קטנה בנסיעת רוורס).בעל החברה פיטר אותי ואף הוריד לי 5750 ש"ח מהשכר(קיבלתי רק 1500 ש"ח ),בטענה כי בהסכם עבודה בינינו רשום כי במקרא של תאונה אני והוא מתחלקים באופן שווה בעלות התיקון . מבדיקה שעשיתי ,הבנתי כי ההשתתפות העצמית שלו במקרא של תאונה היא 5000 ש"ח כך שגם אם החוזה הזה תקין מבחינה חוקית . המקסימום שהיה צריך לקחת מימני הוא 2500. האם זה חוקי לעשות את כל זה? ומה אלי לעשות ?

עו"ד אריק שלו

אם מדובר ב- 50% מהנזק איני סבור כי תניה זו מידתית או סבירה וספק אם בית דין יקבל זאת. עם זאת, אם מדובר ב- 50% מההשתתפות העצמית, הדבר ייתכן. בכל מקרה אני סבור כי חלה חובה על המעסיק להראות לך את דו"ח השמאי ואת עלות ההשתתפות העצמית אליה הוא מחוייב. עו"ד אריק שלו אריק שלו ושות', משרד עורכי דין 073-2505373