חיים

עובד שעתי

שלום! אני מעוניין לדעת מהן הזכויות המגיעות לעובד יומי של 3 שעות בכל יום. והאם מגיעות זכויות מיוחדות בסיום העבודה בין העובד למעביד?

עו"ד אריק שלו

עובד יומי זכאי לזכויות סוציאליות בדומה לכל עובד שעתי אחר, עם זאת, הזכויות יוכפלו בהיקף השרה, כלומר, דמי מחלה, חופשה והבראה ייגזרו מהיקף המשרה. באשר לסיום יחסים, הינך זכאי לפדיון ימי חופשה, להודעה מוקדמת בהתאם לזמן בו הינך עובד ולקבוע בחוק לעובד שעתי. כמו כן, אם עבדת שנה ויותר הינך זכאי לדמי הבראה ופיצויי פיטורים בהנחה כי פוטרת ולא אתה יזמת את סיום היחסים. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה