ענבר

מלצרות וטיפים כשכר עבודה

שלום, רציתי לדעת האם לאור פסיקות ביהמ"ש האחרונות לענין תשלום שכרם של מלצרים מטיפים, המעסיק רשאי לקחת לעצמו חלק מהטיפ לצורך כיסוי הוצאותיו/ מיסים וכו', כל עוד המלצר מרוויח יותר משכר מינימום. האם ביהמ"ש/החוק מתיר זאת או מתייחס לכך?

עו"ד אריק שלו

הפסיקה חלוקה בשאלה זו, בפסיקות האחרונות דעת הרוב הייתה כי מדובר בהכנסה השייכת למלצרים אולם אינה מגיעה מהמעסיק, ישנה דעת מיעוט סותרת. בכל מקרה אם הולכים לפי האסכולה הטוענת להכנסה השייכת לעובד, יש לקחת בחשבון את הדיווח לרשויות המס בגין הכנסה זו. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה