נגה

חו"ד בנוגע לחוזה העסקה ושינוי מעסיק

שלום. אני עובדת בגוף פיננסי גדול מזה מספר שנים. לאחר שעברתי את תהליכי המיון השונים קיבלתי הפנייה לחברת כוח אדם דרכה תתבצע ההעסקה. החברה היא חברה "פיקטיבית" שעובדת עם הארגון באופן בלעדי. רשמית היא רשומה כחברה-בת של אחת מחברות כוח האדם הגדולות במשק. לאחרונה התבשרנו כי הארגון מעוניין לשנות את אופי ההעסקה של עובדים חיצוניים כך שעובדים העוסקים בנושאים שאינם נושאי הליבה (מיחשוב, במקרה שלי) ומועסקים דרך חברות חיצוניות (כ"א/גולגלות/וכו') ייאלצו לעבור לעבוד דרך חברת גולגלות שנבחרה במכרז ויעברו לשבת (פיזית) בבניין שונה מהבניין הראשי של הארגון, שהוא מקום העבודה הנוכחי. ההצהרה הכללית היא שכל תנאי העבודה יישמרו במעבר מחברת כוח האדם לחברת הגולגלות. המהלך של ההעברה בין החברות נראה כמתעכב במספר שבועות אולם המעבר הפיזי לבניין החדש אמור להתרחש בקרוב. סיכום שנסגר בין חברת הגולגלות החדשה לבין חברת כוח האדם (המעסיקה הנוכחית) קובע כי המעסיק הרשמי בשלב זה נשאר חברת כוח האדם אולם הארגון משלם את עלות העובד לחברת הגולגלות והיא מעבירה את התשלום (בניכוי רווח כלשהו) לחברת כוח האדם, שבסופו של דבר משלמת את המשכורת לעובד. לאור המעבר הפיזי, קיבלנו מכתב מחברת כוח האדם, עליו אנחנו מתבקשים לחתום, המצהיר כי : "החל מתחילת העסקתך בחברה הוצבת בחברה X" (לצורך ייעוץ זה X הינו הגוף הפיננסי המדובר). "החל מיום 1.9.2013 תעבור/י להיות מוצב/ת מטעם החברה ב'חברת Y'" (לצורך ייעוץ זה 'חברת Y' הינה חברת הגולגלות). חשוב לציין כי העבודה עצמה לא משתנה, אנחנו ממשיכים לעבוד עבור הגוף הפיננסי רק מבניין פיזי אחר השכור ע"י חברת הגולגלות, אולם נוסח המכתב מטריד שכן נראה כי יש פה רצון לייצר מציאות משפטית חדשה דרך משפט שהוא לכאורה תמים (אולי שינוי כלשהו ביחסי עובד-מעביד ואולי קיימים רבדים נוספים שאין לי את הידע הדרוש לנתח אותם או להעריך אותם). רציתי לקבל חו"ד מה המשמעות האמיתית מאחורי מכתב שכזה, האם נכון לחתום עליו? האם צריך לדרוש שיופיעו בו סייגים כלשהם? וכמובן כל מידע אחר שיעזור לי ולחברי לקבל החלטה מושכלת על משמעות החתימה. תודה רבה.

עו"ד אריק שלו

על מנת לתת לך חוות דעת או לבחון האם יש כאן עילה לתביעה יש לבחון את מכלול הנסיבות. אני מציע לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני בו ניתן יהיה לקבל את המידע הדרוש לבחינת המקרה שלך. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה