משה

פרישה כפויה לפנסיה לפני גיל 67

שלום. בקרוב אגיע לגיל 65 . קרן הפנסיה שלי תתחיל לתת לי קיצבה בגיל זה בגובה של 58 אחוזים. אני מעוניין להמשיך לעבוד עד גיל 67 ע"מ שלא אצטרך לשלם ביטוח לאומי, וגם ע"מ להגדיל את גובה ההפרשה שלי. האם במקרה כזה המעסיק יכול להכריח אותי לפרוש? תודה רבה.

עו"ד אריק שלו

לאור הפסיקה החדשה בנושא הפרישה, לא בטוח כי מעסיקך יוכל להכריח אותך לפרוש גם אם ההסכם הקיבוצי או צו ההרחבה במקום העסק קובע כי 65 הוא מועד הפרישה. עם זאת, יש לבחון את מכלול הנסיבות ולראות מהי העילה שבגינה מעוניין מעסיקך לחייב אותך לפרוש. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה