תומר

•שעות נוספות גלובלית, בשכר לפי שעה. חוקי?

שלום רב, לפני כחודש התחלתי לעבוד בחברה מסוימת. תחילה, מי שאחראי עליי בחברה אמר לי שאני אקבל 25 ש"ח לשעה ושהולכים לעבוד הרבה שעות (לא דיברנו על שעות נוספות כי מובן לי שזה ע"פ החוק). עכשיו שמעתי שהחברה מתכננת לשלם לפי חישוב שעות נוספות גלובלית בחודש. כלומר, רק החל מהשעה ה186 בחודש מתחילים לקבל 125% ורק החל מהשעה ה225 מתחילים לקבל 150%. כיום בחברה אני עובד 12-18 שעות! לדוגמא: לפי השיטה הזאת אם אני אעבוד בחודש אחד שלושה ימים. ובכל יום אני אעבוד 12 שעות. יהיו לי במצבר 36 שעות כפול 25 לשעה בלי אף שעה נוספת! רציתי לדעת האם יש סעיף בחוק שמתיר לחברה לעשות את זה? האם זה מותר? בחברה עובדים כמה עשרות עובדים תחת התנאים הללו. תודה מראש, תומר

עו"ד אריק שלו

שעות נוספות מחושבות באופן יומי ולא חודשי, כלומר אם עבדת יותר מתשע שעות ביום (לא כולל הפסקה - במקום בו עובדים שבוע עבודה מקוצר). תהיי זכאית כבר מבשעה העשירית לשעות נוספות וכן הלאה. 073-2505372

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה